V CZFree Debianu minimálně funguje apt-get a normální balíčky ze stable Debianu (jejich podmmnožina). Pokud trváš na tom, abychom to označovali plným oficiálníém názvem "Linuxová distribuce na bázi debianích balíčků určená routery CZFree.Net" - tak prosím - ale zkrácený název "CZFree Debian" je podle mě všeobecně srozumitelný a lidem z Debianu určitě vadit nebude. Podobně jako jakákoliv jiná konkrétní INSTALACE Debianu je i CZFree Debian jenom podmnožinou VŠECH MOŽNŸCH instalací operačního systému Debian.
Zkrátka dobře - milý Danny a ooku - řekl bych, že máte jen velmi málo praktických zkušeností s vytvářením názvů linuxových distribucí.
Co se týče parazitování na dobrém jméně CZFree.Net - je mi to šuma fuk. Zatím na něm výrazněji zkoušelo parazitovat historicky jen o.p.s. Severní Město - pro mě je držitelem trademarku Deu, a když stanoví pro mě nepřijatelné podmínký franchisingu tohoto trademarku, tak si holt začnu říkat nějak jinak, no.
Já do toho šel s tím, že podmínky použití této značky budou podobně liberální jako např. podmínky využití obchodní značky "Linux" - a zatím podle mě jsou. Pokud se podmínky pro označení sítě jako CZFree.Net změní, tak to vzdám, a vymyslím jiný pojem - podstatné ale bude, že to nebude žádná "asociace lokálních poskytovatelů připojení k síti Internet" - protože vždycky budu klást důraz hlavně na lokální provoz, a nákup tranzitní konektivity bude jen volitelná služba, která nebude s přístupem do sítě bundlovaná. A i jinak mě komerční centralizovaně spravovaná IPv4 a IPv6 konektivita zas až tak nějak přehnaně moc nezajímá - rozhodně ne víc než jiné zajímavé projekty.
Mlilý D-Evile,
a to tady řekl kdo - že původní /etc/network/interfaces jsou nepochopitelné ?
Jde jen o to, že taky někde je potřeba mít wireless parametry, a někde je potřeba mít iptables, no a setnet to všechno prasí hezky do jediného přehledného skriptu. Mít to na jakýkoliv různých místech je určitě funkční, může to být i přehledné - když už, tak bych určitě oddělil wireless parametry (týkají se L2) od TCP/IP... proto vyvineme vlastní službu /etc/init.d/wireless s konfigurákem /etc/wireless/interfaces, která bude k dispozici i jako debianí package, i jako rpm - a bude stejná mezi CZFree Debianem nebo např. CZFree Fedorou...