jde nejakym zpusobem dokazat aby byly dve ap stejnym smerem ... a hlavne na stejnem kanale ?? ... u nas uz je vsechno plne ... ale na jednom smeru pribivaji zajemci a tak se to bude muset asi resit novym ap ... ale nevim kde pro nej najdu kanal :-(
diky za rady
- development
- freenet, education
to Raven-il ... zni to dobre ... ale pak bych si musel pamatovat smer kde je obracene polarizace a obracet anteny vsem pripojenym .... ale za zkousku to stoji ... nicmene chces me rict ze kdys nekde cca 100m ode mne vysila nekdo treba na 8 kanale vertikal ... ja muzu vysilat horizont a nebudem se rusit ??
- development
- freenet, education
no jde o to ze ty anteny jsou smerove ... tudiz ... jdou tedy jen na umyslny smer vykryti ... mozna tedy jeste nejaky volny kanal najdu ... kdys ne ... tak nevim ... bo teda prave toho co pise =PJ= Azzie se bojim ... nechci tady zase zbytecne rozpoutat nevrazivost komercnich ISP ... radsi bych se pohodlne nekam lupnul ad to neboli mne ani je ... co se tyka o tom zda vim kde ma ta ci ona firmicka klienty ... tak maximalne muzu tusit ... podle smeru jejich anten (signalu) ...
- development
- freenet, education
Pokud ty antény nejsou vedle sebe a na té 8 ch to není AP tak v pohodě doporučuji využít nekterý z kanálů linky která vysílá na druhou stranu než kam to plánuješ dej taqm rozbočovač a posílej to na druhou stranu na tom samým kanálu akorát v obrácené polarizaci než tak jak to vysílá doposud. prostě ted vysílá např vH na 7 kanálu na node Vopršálek a ty chceš ještě na vychcánek otoč tedy anténu do V a přes rozbok vysílej dál. pohoda.
ještě k tomu vysílání na stejným kanálu přes nekoho jak jsem psal není dobrý když to je AP můžete se úspěšně gumovat i když bude blízko pokud je v netstumbleru v červeným nic se neděje pak je dobrý aby jste na sebe byli co nejvíc kolmo zdravím karel
to Karel FILIP ... nechci zadnej rozbocovac .... snazim se najit misto pro dalsi AP ... bo stavajici jsou plne lidicek na me napojenych ... tudiz potrebuju pridat dalsi HW AP + antenu ... no a jde o to jak to udelat s tim kanalem noo ... nicmene asi vybru nejaky ktery sice v netstumbleru chytnu ale nebude nijak silny ...
- development
- freenet, education
Pro Ap je to samozřejmě využitelné blbě jediné co mne napadá je sundej AP ze střechy a dej dvě 180° AP na okna před barák za barák. Pak lze s ledovým klidem použít jeden kmitočet před barákem a za barákem. používáme toto na Proseku a začali jsme i v Měcholupech a funguje to bez problémů. Zdravím Karel