To by mě docela zajímalo jak by se to stěma optickejma vlnovodama provedlo... Kolik by to asi stálo? Já nějak nevim, ale nejsem si jistej jestli by to vyšlo levnějc než dva TX... Prostě já do toho potřebuju na takovou vzdálenost narvat co nejmíň peněz, takže potřebuju abych na vzdálenost 1,5 km udělal co nejlevnější spoj... Nevim v jaký cenový relaci by se to potom pohybovalo, už takhle se to nasčítá, když se přidá dualhead a ještě bych se chtěl zeptat mnagy, jak by vypadala ta krabice ktera rozbocuje signal do dvou TX kvuli jitteru. A ještě jedna otázka, která z těch diod, který se do Ronj používaj je nejvýkonnější... Nechci žádný luxeony... Nevim jaký je to označení, protože těch druhů je fakt moc... takový to XXXX-XXXX-F400 nebo tak nějak fakt se v tom nevyznám...
-chtel bych si udelat 2 spoje a to na 900m a 950m, je to při pri prime viditelnosti realne?
-jak moc ovlivnuje pocasi prenos?
-husta mlha, silna snezna vanice? (podle ceho bych to mohl porovnavat jelikoz sem tam mlhu tady mam)
-kolik by stal asi tak spoj?
-kdyz tak kontakt na nejakeho spolehliveho kutila
Dikec....
aspon vim ze je to velice realne si udelat pojitka pres optiku a jako backup zvolit stavajici WiFi sit.
Ja jsem se ptal na tu optiku z jedineho duvodu.... vysilac mam na komine kde sem tam mam docela dost jemneho koure.... a tak jestli by se dala ta optika vyuzit a nebo bych se mel rovnout njit jine reseni a pockat si na 5ghz ktery stejne po delsi dobe bude zarusenej tak jak je to u 2,4ghz spoje.
To je bomba...obzvlast me zaujala ta moznost na kratsi vzdalenosti vse v jednom tubusu. Jeste vetsi vychytavka by byla do toho nacpat i Twistra,takze by z toho cucel jen UTP,kerej by se dal pichnout do switche,ale to uz bych asi chtel moc.
Kolik ty plosnaky maji u SPOJe asi stat (orientacne)?