jejda, trochu víc přemejšlení a jde to,ale tenhle příkaz nějak nefunguje, vůbec mi to nechce nic zakazovat. akorát sem v něm změnil IP a MAC adresy a spustim to a ono se na to ani nic nepřipočítává.
tedka bych ještě potřeboval nějakej ten příkaz jak mam zakázat všechny ty neznámé MAC adresy a jak to mam zapsat všechno po sobě? Dík, sem už otravnej já vim.
právě že asi nemam normální firewall, mam to zkompilovaný s IPfirewall_default_To_accpet. což asi znamená povolení všeho, tak bych to musl nejdřív něco povolit a zbytek zakázat, ale fakt nevim jak na to.:(
Tohle je nastavení MAC adresy APčka. Myslím že jsem někde v mailing listu našel že wi filtraci MAC adres nemá (tak jako ostatní ovladače sí?ovek), a doporučovali to právě přes IPFW.
Tak to jo, já sem to ale na tom IPFW moc dobře nerozchodil, mam zatim starou verzi IPFW, prej k tomu aby to chodilo musí bejt verze IPFW2, už jsem jí zprovoznil na testovacím PC,ale nějak mi tam ty MAC adresy nešly zapojit.
Měl bych ještě dotázek: Jaký ma použít pravidlo do IPFW na omezování netu? Nějaký jednoduchý a kdyby šlo ještě vedle toho omezovat i propustnost linky směrek k uživateli. Např.: aby mohl stahovat z FTP 1Mbit,ale inet aby mu jel jen 128Kbit. díky.