Mám Z-com XI-626, ve Windowsu běhá dobře, ale ovldače pod Linuxem se mi nepodařilo nainstalovat.
$make pci
$make install_pci
$modprobe hostap_pci
Mám Mandrake 9. Pustím Harddrake a ovladač není přiřazen žádný. Nutno podotknout, že mám ještě normální ethernetovou sí?ovku, která běhá dobře. Modul hostap_pci.o se vytvoří. Jak ho mám přiřadit kartě ???
Pokud to nevypise vubec nic, tak uz je asi davno zavedenej od bootovani a mozna zahlasil nejaky chyby kdyz se poustel? Podivej se jestli o tom neco neni v `dmesg`, nebo ten modul zkus odstranit (rmmod hostap_pci) a znovu modproubnout.
A neni nahodou to zarizeni wlan0 v poradku vytvoreny, akorat "down"? ifconfig normalne vypisuje jen to co je "up". Kdyz das explicitne "ifconfig wlan0" tak by to bud melo zahlasit chybu, nebo ukazat stav ty sitovky...
2 oldfrog: Nyni bojuji s instalaci XI-626 v SUSE Linux 9. Mohl bys prosim Te popsat zakladni kroky instalace XI 626 (predpokladam, ze v Mandrake to bude zhruba to same jako v SUSE)?, tak aby to pochopil i uplny zacatecnik v Linuxu?
Diky...
14.12.2003 v 13:50
oldfrog
Senior Member
Jak na xi626 v klienstskem modu v bezne distribuci linuxu
Ahoj,
zkousel sem na managed mod xi626ky ovladace linux-wlan-ng, ktery sem si stahnul abych to nemusel kompilovat jako RPM(sou to 3 RPMka), vsecko se zdarne nainstalovalo,wlan0 se pridala, ovsem pri pokusu o pripojeni na AP, nebo ifup wlan0(mimjochodem nevite nekdo jak to nejak jednoduse nastavit, nebo oscenovat chytany APcka-ty konfiguraky mi nejsou moc jasny) mi to pise Tx attemp prior to association frame dropped... jsem z toho vedle. Mam RH80, jadro 2.4.18-14 a je to na P60 32MB...
tak jsem zkusil i popsany pokus s orinoco driverama ovsem se stejnym vysledkem, po mensich problemech s IRQ se ovladace nainstalovaly, misto wlan0 mam sice eth1 ale to neni ten hlavni problem. v iwconfig se asiciuje s AP, ale pri pokusu o nahozeni DHCP pres ifup eth1 napise Determinig IP info... a pak se zacne vypisovat