Myslim ze SSH klient se jmenuje openssh-client, nebo tak nejak :-) hledej na tom webu co sem ti sem napsal. Balicky do asuse nejsou zadnej problem. Ten firmware co sem do toho asuse flashnul tobe je pekne na picu, jinak... Pokud bys tam chtel davat nejak vic svejch veci, je potreba ten co mam ted ja... Mas tam takhle hrozne malo mista.
Zdravim
Mam Asus WL-500G a olegov firmware 1.9.2.7-3c.
Mam ho nastaveny v klientskom rezime, vsetko slapalo bez problemov, az do vcera ked si provider zmyslel ze spusti sifrovanie.
Vsetci jeho zakaznici maju zariadenia kupene od providera (neviem ake),
len ja som si sam zohnal Asusa a po dohode z providerom som slapal na nom. (Asi rok)
Povedal som pristupove meno a heslo providerovi aby sa z vonku dostal do asusu a zadal WEP kluce.
Takze ich tam vraj zadal, ale vobec sifrovanie nefungoalo.
(nenapojil som sa :( )
Preto moja otazka je ci neviete ci sifrovanie v tomto firmware funguje.
Alebo nejaky navod ako co v ktorej kolonke vyplnit, lebo ten clovek od providera, mi vravel ze tam su dalsie kolonky do ktorych nevie ci sa ma daco zadat
Ide mi o to ze ci mi nahodou nechcu predat zariadenie od nich, preto vravia ze to nechce fungovat.
zdar lidi mam WL-500g a po nastaveni IP v WAN IP Setting mi to i po ulozeni spadne na 1.1.1.1 255.0.0.0 :-( poradite negdo plz?? pada to i pres vsechny nastaveni WAN Connection Speed thnx
25.04.2005 v 17:04
egoist
Newbie
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Navod jak flashnout OpenWRT do WL-500b
Zdravím všechny,
1) Jsem lama :-)
2) Jsem lama, ale polehčující okolností snad je, že jsem pročetl celou diskuzi (snaživá lama - byl to výkon ).
Chci připojit doma dva počítače přes LAN do Asusu 500g a ten přes wifi na sí? Prahy 5.
Mám olegův fw 1.9.2.7-4, wireless-advanced ethernet bridge čili doufejme klientský mód.
Wl status přes telnet vykazuje connected, nicméně nemůžu si pingnout do netu (z asusu), respektive měl bych z toho nějak dostat úvodní přihlašovací stránku se zadáním jména a hesla ale nemám myslím ani přidělenou IP adresu...
Jak z asusu komunikovat s "druhou stranou", zjistit jestli jsem reálně použitelně připojen? K nastavení připojení by toho víc potřeba být nemělo - tohle jsou dodávané údaje:
Parametry pro konfiguraci bezdrátového zařízení:
Polarizace antény: vertikální
Node Type: client/station
WEP: vypnuto
WPA: vypnuto
IP adresu přiděluje DHCP server
K asusu mám připojen prozatím jeden comp s win xp, ip adresu přiděluje asus v pohodě ale nevím jak dál...
Mňo asi mi nikdo moc neporadí, hádam... ?
Jo a ještě mějte shovívavost už jsem s tím strávil asi týden života (těch fw co už znám...) např asi dva dny jsem měl naopak polarizaci antény (blbci to měli blbě napsané na stránkách).
No nechce se mi vzdávat po takový době ale když bude nejhůř... má někdo zájem o případnou rychlou brigádu v praze :-)? (Pokud nikdo nebude mít zájem mi poradit ).
To je zajimavy... Chtelo by to nejaky nastaveni typu DHCP klient asus a aby DHCPcko dal relayoval do tvyho ethernetu, takze aby kompum neprideloval IPcko asus ale ten DHCP servr kterej to IPcko pridelil asusu :-)