Ahoj,
mam tu par traficek na starsich 3Com kartach, vsechny jsou VALOR FL1043-001. Problem je, ze jsem nedokazal vygooglit datasheet a tak nevim, jak to zapojit. Vstupy se bez problemu okoukaji ze spojeni s RJ, ale vystupy? Nevite nekdo jak na to? Lze to nejak promerit? Nekde jsem cetl ze i pri spatnem zapojeni to funguje, ale podivne, tedy asi zkouset ruzne kombinace moc nepujde. Jsem v tom celkem lajk, dik za radu, popr. datasheet.
Jakz to? Vzdyt vsichni tvrdi ze s trafickem muze byt kabel mnohem delsi a snad to i nekomu funguje ne? Nebo co myslis tim spatnym koncem rozhrani? Jak je slozite to vytahnout nekde pred a prislusnou cast si dobastlit? Prave nejake takove howto by bodlo...
Aha chapu, takze tohle je AUI-TP prevodnik. Dival jsem se na datasheet, ale asi se to uz nikde nesezene, jedine na tech starych kartach. Jde mi cca o 10m, myslis, ze by se to dalo jen s tim jednim trafikem bez dalsich soucastek? Puvodni otazka zustava: jak na traficku zjistim jaky vystup je ktery... (nejaka metoda mereni/zapojeni)?
Cau, chteli bysme mit prehled o RSSI na routeru, abysme nemuseli chodit na strechu k Ronje s voltmetrem. K dispozici mame volnej seriovej i paralelni port (ale radsi seriovej). Mel by nekdo schema, jak merit napeti 0-3V, vzdalenost k Rx je cca 20m.
Na oficiálních stránkách Ronji je napsaný(v té části, která se zabývá délkou spojů, prostě ty oficiální a pořadí podle vzdáleností), že na Barrandově je spoj který má téměř 1,5 km, dokonce je tam fotka z mapy CZFREENETu, ale když se na mapu CZFree podívám tak to tam nevidim... Chci si totiž postavit Ronju na stejnou vzdálenost a potřebuji vědět co na překonání takovéto vzdálenosti je potřeba... Jaký typ diod, jestli je možné na takovouto vzdálenost použít čočky od vietnamců a podobné, chtěl sem se zeptat přímo od tvůrců barrandovského spoje, ale nějak sem to nenašel... Poradí někdo?
No dobře dobře... ale pořídím to ve stejný cenový relaci? Mý finance sou dost omezený a pochybuju že peníze vydané za Ronju budou na stejné úrovni jako za 5,8 GHz... Nějak o tom pochybuju... To, že to běhá hodně špatně za blbýho počasí to je hold riziko, ale podstoupim ho, u nás je hezky furt a hlavně to není využitý na nějakou páteřní linku, prostě osobní... A navíc mě příjde Ronja hezčí