Osobně bych zkusil citlivejsi kartu (D-link DWL-520+), ktera je jednak o dost levnejsi nez Z-com, a co se citlivosti tyce, tak nas zatim nikdy nezklamala. Na spoji, kde mel zcom signal cca 30% a packetloss 80% jede D-link spolehlive se signalem 80% a ztratovost je neznamy pojem
Mno jako urcite nejsem jedinej kdo ma tahle daleko jeste 2 dalsi kamosi tahle jedou taky rovnez na stejne AP. Mno kdyz se podivam do okoli tak vim o prd.lakove o kus dal kde maji 24 sejto s vertikalni polarizacej nebo jak se to jmenuje a taky to kdo vi kam a vedle toho maji 360 klacek a to tam bydli asi 40 lidi z 99 procent sou chalupari z Praglu
Kdyby 10Ghz nestala takovy prachy tak bysme se s ISP urcite dohodli jenze bohuzel.
Muj ISP ma na AP dokonce 5 Ghz ale ma to v limitu(25mW ???) tak by me zajimalo jestli bych to treba s nejakou 30dB antenou chytil tady ? Bylo
by to treba kvalitnejsi a nerusil bych 2,4 Ghz ( ale na tech 17km to leti pres pole,lesy takze stejne nikoho nerusim a nez to doleti k AP kde je okolo cca 16 siti tak ten signal stejne ztrati na sile.
Takze nejake dalsi napady??
A jinak ISP ma svoje linky na 10Ghz a AP ma zregulovany do limitu takze
zase takovy rusici element to neni
Mno o tom se taky uvazovalo ze se to sem privede na 10Ghz ale pak z toho nejak seslo jednak nase vesnice xy je dost zarostla a jednak uz tu jina firma jedno AP ma (ale je to smesna rychlost za hnusnou cenu,24sejto na 7km a vedle 360 klacek) ale lidem to asi staci na vybrani emailu.
Podobny vychcanky mam zrovna rad, bezohlednost nakvadrat. Ostatni mi muzou polibit rit, hlavne ze ja sem na netu.
Ach jo, a pritom kdybys jen trosku premejslel, mohl bys mit na 2.4GHz legalni link na 20km, jenomze to bys musel mit poradnou parabolu, regulaci, citlive zarizeni a to se ti nechce, vid.
Mame nekde pobliz ap id "PRACURAK". Nazev vypovida sam za sebe - ve dvoukilometrovem okruhu ma jednoznacne nejsilnejsi signal - zkratka Praha. Nepatri nahodou tobe?
Mno z Prahy nejsem kdybych byl z Prahy neresil bych wifi ale uz bych mel
doma ADSL,UPC a buh vi co vsechno tam jeste mate. A jako ze tamni ISP perou do AP co to da neni muj problem ja jsem klient a navic jeste v odlehli oblasti takze Nemusis hned nadavat.
Tak to je smutny mno ze v hlavnim meste neni 100% pokryti ADSL. Z toho muzu odhadnout kdy se ADSL dostane treba sem ale myslim ze v tomhle stoleti to nebude
Zdárek všem. Sorry jestli vás svým dotazem dostanu, ale sem tu nový. Jsem klient připojený přes zregulovanou XI-626 - 12m nízkoútlumový kabel a cca 3m normální kabel + 24 dB CSAT. Jedu na 2,5km a v cestě mám dvě břízy. AP vidím mezerou mezi nimi. Signál je sice mizerný (-90dB :( a s/n je cca 10dB), ale někdy mi to jede naplno (512kbit), což je maximum mojí linky a více stejně nepotřebuju. Někdy je to ale úplně na ho..., bo podle netstumbleru je na stejném kanále nějaké AP s nulovou MAC, ale se stejným BSSID a o stejné úrovni. No a jak je aktivní to s těma nulama tak sem v pr... a nejede to vůbec. Nevíte, čím to je ??? Nějaký nedefinovaný odraz od baráku ??? Jsem z vesnice, a nikdo kolem mě wifinu nemá a tak mě asi ani neruší. Dík za radu.