Mám dotaz:
je někdo, kdo má v týhle síti připojenej počítač a 24 hodin denně zaplej a souhlasil by s připojením mobilního telefonu (samozřejmě s filtrováním hovorů), přes který by se dalo do sítě připojovat?
S vánoční Oskartou je tož cena jedné hodiny hovoru cca. 15,70 Kč, což je pro notebook people v "Horní Dolní" přímo výzva. Všechno samozřejmě zaplatím...
Nechci kazit radost, ale nesjem si jisty dvema vecmi:
1) Sit mobilniho operatora pozna, jestli prenasite data nebo hlas. Tudiz to chce zjistit, jetli to ma Oskar osetrene. Pokud je tam dira v programu, tak by to mozna slo.
2) Take jsem nekde videl zminku, ze maximalni doba hovoru je 1h.
Omluvam, se ze kazim radost, ale tohle me napadlo jako prvni z problemu.
OndraT
Já myslím, že i kdyby to Oskar ošetřený měl, tak to stojí za zkoušku.
Mimochodem - je sice pravda že maximální délka hovoru je 1h, ale co je za problém když se dá připojit znovu? S webem se nic nestane a při downloadu stačí použít cokoliv jinýho než MSIE...
ahoj,
mobilnim telefonum VUBEC nerozumim, ale nemam nic proti tomu kdyz si neco pichnes do seriovyho portu myho routeru na pude (node Bakulak)
Je tam linux, instalace debianu asi na 300Mega, nejaky misto na disku tam furt je, takze muzu nejakej balik doinstalovat... Hmm, v kernelu asi nemam PPP, ale tak to prekompilujem, no...
Ale doporucoval bych aby sis to vklidu ozkousel nekde v teple, protoze na nejaky dlouhy zkouseni na pude nebudu mit naladu - bude tam uz brzo ukrutna zima ;-)
Tak jsem tak zbezne procetl vasi diskuzi a myslim ze to neni nejlepsi reseni pripojeni k netu
Pres mobil je to dost pomaly (nevim jak pres GPRS), zkousel jsem to kdysi pres T-mobile s telefonem siemens c35 a jde to jak lacnymu sr... Tmobile uctuje pripojeni do netu jako hovor ve vlastni siti (zalezi na tarifu) takze jedna hodka prisla dost draho (ja mel cenu 2.5kc/min tzn. 60*2.5= 150 KC/hod, ups, neni lepsi jit za dvacku na hodku do inetkavarny a za zbytek si dat tak 6 piv )