D-Evil: souhlas. smazat z mapy nekoho jen proto, ze v mape nejsou namalovany jeho klienti je zvule.
od urcityho poctu klientu uz v tom zakonite musi bejt bordel. a kdyz clovek jeste chodi do prace (myslim treba sebe) a po vecerech a vikendech beha po strechach, tak logicky musi vypustit nejaky nedulezity veci. Jesteze Sima neni mapperem cloudu na Praze 4, protoze by Heaven musel taky smazat.
Prohlasuji, ze jsem si naprosto jist, ze nemame vsechny klienty v mape. A jsem si naprosto jist, ze nekoho rusime.
Ale kdyz jsou na ruznych kanalech, tak to neni ruseni, ale jen zmensovani propustnosti linek.
To ze jsou na ruznejch kanalech jeste neznamena ze se nerusite. Wi-Fi si pri nastaveny rychlosti 11 Mbps obsadi asi 5 nebo 6 kanalu a pokud tam tenhle odstup nemate, muze se to povazovat (a ja to tak povazuju) za ruseni ze strany toho, jehoz zarizeni zacalo vysilat pozdejc. Pri rychlosti 5,5 Mbps je ten potrebnej odstup mensi, presny cisla neznam, ale to je jedno, jde o princip. Odstup jednoho, dvou nebo tri kanalu, pokud nejsou opacny polarizace a kvalitni anteny, je porad ruseni, nehlede na to jak moc se to projevuje.
Při rychlosti 5.5 Mbps máme vyzkoušeno, že kanály 1,4,7,10 a 13 se na jedný střeše ve stejný polarizaci téměř neruší - např. pokud je jeden kanál všesměr a o ty tři kanály dál je to směrovka ve stejné polarizaci.
Tedy, netvrdím, že to vůbec neinterferuje, ale vzhledem k zarušení pásma z jiných zdrojů už to nemá další vliv. Jede to cca ty 2 (2.5 bez QoS) Mbps half-duplex - ale odstavení wlanu který je o ty tři kanály dál to moc nezlepší, přepnutí na 11 Mbps už vůbec.
Samotného mě to překvapilo, mj. myslel jsem že v jednom stroji např. mohou být jen 3 Z-comy, aby to neinterferovalo. Ale máme stroj, kde jsou Z-comy čtyři, a teprve teď je role jednoho z nich omezena čistě jen na backup FSO... jelo to docela rozumě i když traffic tekl na všech čtyřech kartách...
Ahoj,
v sobotu 19.3.2005 jsme se sesli v Desperadu v Ladvi ve slozeni djdodo, simandl a zajsoft
zaznelo nasledujici (zapis revidovali vsichni tri zucastneni od 24.3. a vsechny jejich pripominky k dnesnimu dni byly zahrnuty):
###########################
A) na AP luna-jih se od zari 2004 meni kanaly bez predchoziho ohlaseni
B) djdodo tvrdi ze na AP luna-jih se posledni zmena na 2. kanal stala pry nahodou
a nebylo to umyslne
C) djdodo tvrdi ze nezna polohu nekolika klientu pripojenych na AP luna-jih
D) link klient-AP rusi ostatni linky na blizkych kanalech
E) rusit se nema
F) djdodo do dvou tydnu (3.4.2005)doplni
1) linky klientu pripojenych na AP luna-jih (asi 10 lidi a o 7 z nich vi kde jsou)
2) pouzite essid, MAC, kanaly a polarizaci anten
G) djdodo bude oznamovat zmeny kanalu na jeho AP ostatnim spravcum okolnich AP
H) djdodo souhlasi s ustavou CZFree.Net
I) zajsoft dal djdodovi prava mappera pry aby djdodo mohl dokumentovat svoje linky a AP
J) na luna-jih v den jednani je 2. kanal ktery zpusobuje kolizi s 1. kanalem na orgj.sz
K) AP orgj.sz bylo v provozu drive nez AP luna-jih
L) simandl v zari 2004 navrhnul pro luna-jih 5. kanal nebo vypnout uplne a pro klienty pouzit AP kozel, orgj, kasik, jipe a ostatni jiz drive spustene
M) djdodo bud pouzije 4-5-6. kanal a nebo navrhne jiny kanal a soucasne jine kanaly i pro vsechny routery ktere v okoli bude nutne prenastavit, tak aby se nic v nasi siti nerusilo a nebo navrhne jine reseni
O) kolem 3.4.2005 se znovu sejdeme a budeme dale resit situaci kolem AP luna-jih
###########################
Muj osobni nazor je stale ten samy. djdodo z komercnich duvodu svou cinnosti omezuje, obtezuje a ohrozuje ostatni nody a jejich linky a nedokumentuje svou sit a misto udelovani vysad mapera by mel zmizet komplet z mapy. Jde jen o to kdy to vsichni pochopime a prestaneme ztracet cas
Mozna me ale djdodo mile prekvapi a mysli H) uprime
Vubec si nemyslim ze soucasny stav je v poradku a dost me udivuje zajsoftova tolerance zvlast kdyz fakta o tom jak to bylo a je jsou k dispozici. djdodo dela vsechno proto aby lapal duse z mapy. Tim pro nej vzdy "spoluprace" koncila, konci a do budoucna uvidime.
DJDodo sorry ale, ty jsi fakt asi cvok nekdo ti nabídne dohodu a ty po nem flakneš Brezama asis upadl ne
Já jsem osobně jsem Breeznetama vždy hrozil tam kde mne třeba naštvaly lidi. No ale i z tohodle jsem už trochu povyrostl. Ty jsi ale fakt nenapravitelenej. Jinak na vysvetlenou Breeznet umí své a zasere cokoliv co se vysílá na 2,4 GHz. Propustnost do max 2 mbit a nechá na pokoji leda 1 a 13 kanál. TAKŽE DODO ŘEKNU TI TO TAKTO S TÍMTO PŘÍSTUPEM JDI FAKT UŽ NEKAM.....................
Svinstvo nesvinstvo, má na to právo jako každej z nás, s tim nic neuděláš, nelegální to neni (pokud se nepletu). Ale svědčí to o přístupu ke komunitě, o ochotě dohodnout se a spolupracovat a mimojiné i o tom, že peering se sítí CZFree.Net vůbec nepotřebuje a možná o něj ani nestojí.
31.03.2005 v 17:29
danny
31.03.2005 18:01
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
()