Johnny007
Newbie
|
Poraďte jak na to - sílený Inet pro 3 místa |
Příspěvek č. 1 |
Dobrý den,
možná to bude nošení dříví do lesa, ale nemohl by mi někdo poradit naprosto konkrétně jak na to, co k tomu potřebuju atd. ??? Určitě to tady na fóru někde bude, ale než bych to našel ... a navíc jsem naprostej neználek v týhle oblasti, tak bych nerad udělal nějakou volovinu ...
Moje situace:
Místo "M" kde mam udělanou 100MBit sí?, je tam připojení na Internet (zatím ISDN, snad bude časem něco jinýho), je tam Draytek ISDN / Wireless router, kterej má v sobě 4-port switch, 2x výstup na anténu, 2x malou drátovou anténu a samozřejmě ISDN port ... označení Vigor 2200W+
Místo "D", kde zatim neni nic, ale kde bude minimálně jeden počítač, na kterym ještě možná poběží nějakej monitorovací software od zabezpečení.
Místo "V" kde zatim taky nic neni, ale bude tam jedno stabilní PC a pak jeden notebook s PCMCIA WiFi BenQ (s pevnou anténou, bez konektoru)
Místo "K", kde je jen jeden počítač, zatím bez sítí.
Místa M, V a K vidí všechny téměř bez problémů na místo D, ale mezi sebou se moc nevidí. Vzdálenost mezi místy je vždy cca 2 - 3 km.
K dispozici mam co se WiFi týče: 1x AP (onen router, kterej bych ale rád nechal tam kde je ...), 2x PCMCIA WiFi adapt., potom nějaký ty klasický drátový sí?ovky + možná i nějaký jednoduchý starší ne příliš výkonný železo ...
Poraďte please jakou anténu dát do kterejch míst (dát tam všude třeba canténu, nebo paraboly, nebo normální sektorový ... ??? - aby se to pokud možno slyšelo bez problémů ...), jaký konektory budu potřebovat, co je to vlastně "reverzní" konektor a k čemu je dobrej ... atd. ... Jsem fakt uplnej začátečník, tak se omlouvám za moje možná přitvrdlý otázky ... Budu vám vděčnej za jakýkoli rady!!!
|