to: xChaos, diky za relase a hned i opravu - vyreseno! a nenech se znechutit. Hned se nabizel prispevek " tebe jsem se neptal " , ale nechtel jsem ti spinit technicke vlakno.
Jinak pokud by někdo chtěl sestavit seznam míst, která shapují pomocí Prometheus QoS, přibližný charakter toho, co dělají (jestli to je iGW, internet na tranzitu mimo CZFree, tranzit včetně CZFree - tzn. vypnutá QoS-free-zone - nebo jestli se třeba skupina lidí s konkrétními IPčky rozhodla, že půjčí pro CZfree zbytek svojí společně vlastněné privátní linky, pokud na ní budou mít garantované zaručené minimum) a taky nastavené hodnoty free-rate a free-ceil (mimochodem: hodnota free-rate 0 není povolená, kdyby vás to zajímalo), tak tenhle thread je myslím docela vhodné místo.
Docela by se mi líbil takový seznam "registrovaných instalací" (tzn. těch, které alespon rámcově přiznají charakter provozovaného shapingu), a hlavně přehled jak široké pásmo tím kdo shapuje - já to testoval nejvíc na 10 Mbps-FD a tisíc IPček, moc mi zajímá jak se to chová třeba na 100 Mbps a deseti tisících IPček. Kromě toho se mi moc líbí Clockův seznam registrovaných instalací Ronji, a rád bych měl v malém také něco takového :-) On má celkovou délku všech Ronjí, já bych zase rád viděl celkový součet parametrů free-rate a free-ceil, které se díky Prometheus QoS dostaly do světa...
jj, to beru ale ten primer Arachne / Microsoft , to uz fakt prehnal... Jsem rad ze xCh vubec neco relasne a nenecha si to pro sebe. Mysli si to asi vic lidi... a taky ze Danny zbytecne prudi.
xChaos: tak chyba napravena. Priste ale vydej release kde bude rovnou fix, kdy v pripade htb ceil = 0 nevyhodi chyby, ale proste neco zahlasi proc tomu tak je.
Co se CZF a INET QoS tyce, tak na shaping do netu mam prave Prometheus, na QoS v ramci CZF mam base_qos.
mozna by se hodilo neco, resp nejaka featura, ktera by dovolila pouziti promethea zaroven s pouzitim jako qos pro czf i pro net a ne jen bud a nebo. tzn zvlast nastaveni pajp pro shaper inetu a zvlast pro pajpy czf vcetne oddeleneho qos. bylo by to mozna daleko vyhodnejsi...co Ty na to?