jeste se zkusím zeptat jinak... co nejsměrověsší anténu cca 400-500m naproti je sektorovka nejakych 15dBi+- jakou antenu nejlip pouzit abych co nejmin zamoril okoli?
a jakou to ma vyzarovaci charakteristiku?Jde me o to ,co nejmim zamorit uzemi kolem me. Ja ted jedu na 5dB vsesmerovce ktera je primo na zarizeni ale musim to nekam presunout takze musim hodit antenu a premyslel sem na Yaginou tak kolem 8dB, ale nikde nemuzu najit navod vsechny maji moc..
za kazdej pripadnej napad dekuji
Tak jsem to viděl různě chycené. Tak třeba při svislé polaritě je ten dipol horním koncem smyčky dán na jádro koaxu a opletení je dáno na spodní konec. Není to sice přizpůsobené co nejlíp ale stačí to. Stačí to i zmačknout, já to zkusil přímo do hliníkového pásku dipólu zalisovat - vyhovělo. Dosah byl cca 1800m a zisk je někde uveden okolo 15dB. Takže se dá vynechat i konektor a udělat propojení přímo na hlavní kabel.
Zdravim, mel bych dotaz pro pro stavitele trychtyrovych anten, cim krytujete? do mensich prumeru se dalo vzdycky neco najit, tedkom ale mam udelany trychtyr s prumerem 350mm a proste uz jsem v koncich cim to zadeklovat.