pro upresneni, ta cocka ma asi 230 mm, ohnisko cca 25 cm, je to z nakeho vyrazeneho projektoru, zatim jsem s tim ale moc nepokusoval, jenom teoreticky, ma totiz 4x vetsi plochu nez cocka 130mm, nevim jaky existuje umera mezi dosahem a plochou, nevite nekdo? Prakticke zkousky budou az polevi mrazy
jo, kdyz sme u tech ohnisek. nedavno me napadla takova zajimava vec. pochopitelne nerealizovatelna ale teoreticky..... kdyby se do trubky mezi diodu a cocku nalila voda, zmenilo by se prostredi za cockou, a tim padem i index lomu, coz by vedlo ke zmene ohniskove vzdalenosti. nevim ted ale jestli by se vzdalenost zmensila nebo zvetsila nechce se mi to pocitat a z hlavy nevim ty potrebne hodnoty jednotlivych prostredi .... ale kdyby se chtelo nekomu s tim pobavit, tak mi pak reknete vysledek
no když jsme u těch filtrů... pokud odfiltrujež z červeného světla jeho červenou část.. co ti zbyde?
nevim přesně jak vypadá paprsek, ale jedna možnost by asi byla jeho polarizace, druhá možnost použití diod s jinými vlnovými délkami. bohuželse nevyznám ani vtomhle (a před maturou s tim ještě začínat neudu, ale do budoucna plánuju )
toho času student vutbr čili k zastižení na icq