Zdravim,
pripojil jsem tiskarnu HP DeskJet 5150 k Asus 500g, chci ho mit jako printserver. Asus je v rezimu klient, FW je 1.7.5.9-5. Normalni tisk funguje, nicmene to asi nefunguje uplne 100%. Napr. pokud chci zobrazit stav inkoustu, tak to hlasi ze "computer is unable to establish two-way communication with the device". Vidim to spis na problem na strane Asusu, ale v Linuxu se nevyznam, tak nevim.
Na PC (WinXP) jsem akorat u tiskarny zmenil port z USB na IP a nastavil spravne port number, na Asusu jsem nic nenastavoval. Tisk ale funguje.
Nevite nekdo, co je spatne?
Je nejaka moznost v nejakem fw je jedno jestli oleg nebo nejakem jinem shapovat usery mezi wlan a temy 4mi eth porty, ale by to asus jel jako bridge a ne jako router ?
Sice jsem to nepotřeboval, ale schovám si to (ono to tu stejně ještě nějakou dobu bude ležet taky). Určitě se to může hodit. Zatím mi/nám všechno chodí, takže je to super. Díky. Je to ale pořád bez shapingu. Když bych ho potřeboval v tom ASUSu aplikovat, tak na na zařízení eth0, že jo? Eth2 je WiFi rozhraní, eth1 je WAN port a eth0 budou ty 4 LAN porty na switchi. Rozumím tomu správně?