Potvrzuji Valxdaterova slova - u mne běží od 28.12.2004 dva Linksysy WAP54G na P2P spoji k Jeníkovi. Běží v módu Bridge a v Géčku (zkoušeli jsme i Only B, Only G, nebo Mixed - ping se nějak neměnil, rychlost ano ). U Jeníka je Andrew 24 a u mne "yagi" od LukasW. Vytáhli jsme z toho přes 1Mbyte, čili cca 8Mbitů, pokud dobře počítám. Nutno podotknout, že jeden Linksys má originál fw a druhý je flashnutý na MustDie (číslo přesně nevím). Jede to bez problémů a funguje i zebra.
a jaka je praxe ohledne rychlosti a ruseni u Gcek vzhledem k Bckum?
mam zkusenost z docela zarusenou oblasti, kde mi Bcko jede max 1-2Mbit,
co by na takovou oblast rikalo Gcko?
vzdalenost je 900m az 1km, a na obou stranach jsou andrew24
pokud uvazim pomyslny doutnik tak spoje tak: viditelnost je prima, ale do pomyslneho doutniku zasahuji vycnivajici rohy baraku, tj. vytahove sachty.
kdyz jsem to zkoumal podrobneji, tak se signal asi dost odrazi,
nastavene to mam dobre. tim jsem si jisty. packetLoss je temer 0-1%
z odeslanych cca 3000paketu.
ale jede to pomalu. je to moje 1. zkusenost s wifi, takze jsem asi mel velke oci. nicmene to funguje a alespon 1-2Mbit je solidni.
tedka jak jsem si cetl knihu:
Bezdratove site WiFi (prakticky pruvodce) ISBN: 80-7226-632-2
tak je tam prave zmineno jak ma vliv prostredi na kvalitu signalu, maji tam ukazkovy priklad, kdy je prima viditelnost, ale v pomyslnem wifi doutniku (2x smerove anteny), zasahuje les. a tim ten signal prakticky odrovna, takze tam maji malou propustnost.
tak jsem si rikal, zda mi tam nevadi nejak ty sachty.
no poctupem casu zkusim poresit nejak lepe.
urcite dik, za info.
btw: tu knihu doporucuji k precteni (vydal computer press)
Tak kdy bude dalsi sraz v Zabrezsko-Vyskovicko-Hrabovsko-Hrabuvsko-Vratimovsko-Radvanicko-Ma.Horske casti CZFree? Freenky dej termin, kdy se zase sejdeme u pece, tam mi to zacalo vyhovovat. Treba totiz probrat FBI a Draculovu ronju.
taky se hlasim k protripani ronje, beznemu pokecu o czfree atd...
btw: mam cloveka z lumirove 62 a mel by videt primo na VSB-FBI (jeste s nim budu jednat). chce se pripojit na me, takze je potencionalni moznost vybudovat zalozni spoj: j3nda<->lumirova<->vsb-fbi (chtel bych to resit prave tou ronjou), cimz chci nastinit, ze sraz vitam :-)
ps. jen doufam, ze to nebude pristi tyden, hned po velkem srazu cz3 v panorame.
Jasne ... s terminem se prizpusobim. Do konce tydne delame spoj na Skutika a na Icemana. Tak muzeme na srazu probrat zkusenosti pri teto instalaci, ktere se nam budou jiste hodit pri novem spoji na FBI.