2 alp
zřejmě budu mít stejný problém s retlanslací jako jste tu v létě řešili, díval jsem se na ceník i4.Můžeš mi poradit jaký je rozdíl mezi AP Silver, AP Gold a XI-1500H?
jestli jsem to dobře pochopiltak k tomu AP budu muset kabelem připojit ještě nějaký adapter, je to tak? a kolik stojí ten pls?
o víkendu jsem odzkoušel WAP 11 od Linksysu a zde je pár poznatků. Výhoda je, že pokud má pracovat ve funkci AP, tak vůbec nepotřebuje být připojen k počítači. Nejdříve jej nakonfigurujete přes křížený sí?ový kabel a pak jej umístíte kamkoliv kde je napětí, přiděláte antény a už se nestaráte. Pokud by byla potřeba změnit nějaké parametry, uděláte to přes webový prohlížeč, kde zadáte IP adresu kterou jste mu předtím nastavili. Trošku mi vadilo, že jako klient je schopen pracovat pouze proti dalšímu WAPu 11, nastavenému jako AP.
Kdyz uz jsme u te retranslace, zkousel jste nekdo pasivni retranslaci? Potrebuji "prevest" signal pres kopec, kde neni moznost napajeni a tak jsem premyslel vzit dve anteny a spojit je jenom kabelem a jednu nasmerovat na AP a druhou na klienta. Myslite, ze by to fungovalo? Vzdalenost od AP je asi 2.5 km a ke klientovi asi 1 km od predpokladaneho umisteni.
Po kolko nakupujete AP?
Ja mam tie GNet-y celkom lacno priamo z Kanady. Najviac sa
osvecili 22Mbps. Su nastavene na 11Mbps Maju len SMA ale za tu
cenu sa oplati napojit kabel z konektorom. Je to tak na 30min.
Mozno by som mohol aj nejake dodat.
má někdo praktický zkušenosti s pasivní retranslací ???
zabýval jsem se tím v mládí ale pouze na tv pásmu tj. cca do 900MHz a tam to funguje. na 2,4GHz nemám téměř žádné zkušenosti, pojďme to někdy zkusit .......
Za pokus to urcite stoji. Dajte vediet jak to dopadne. Ak by ste
potrebovali pomoc dajte vediet.
p.s.: jedineho coho sa obavam je datovy tunel cez ktory
komunikuju AP. Na vzdialenost 3mile pri rychlosti 11Mbps pripada
12-15feet priemer zakladne kuzelu. Na kazdu dalsiu milu je to
o 6feet viac. Pokial by ste zmensili rychlost na dajmetomu 2Mbps
velkost kuzelu sa znizi a zvysi sa dosah. Tym padom budes
potrebovat mensiu odrazovu plochu
Ahoj. Jsem z toho trochu vice zmaten.......mam dotaz : potrebuju se spojit s kamaradem, ale nemame na sebe primou viditelnost. Oba ale vidime na strechu panelaku, kam by se dalo umistit hw AP. V tom panelaku nebudou zadni klienti ani pc...jen samotny AP+ vsesmerova antena....(pc na strese nemuzu mit) Otazka zni jaky hw AP pouzit, aby se dal pouzit s Z-com 626 kartama na obou stranach. To asi nepujde co? Budu muset mit 3x AP aby to bridgovalo mezi kamaradem zcom626---------(panelakem hw AP)-------a mnou zcom626 ??????
Poradi mi nekdo?????
2 PetrMegac
k PUVODNI OTAZCE.
Co takhle na ten vyskovy dum dat normalni HW AP a ten server s pripojenim do inetu nechat bezet jako klienta.
(mne se i pri vypadku AP - zcom626i v AP rezimu - ten klient opet chyti)
Mimochodem nevim jak to funguje u HW AP ale zcom umi bridgovat provoz mezi klienty (kteri se navzajem "neslysi")