zdravim konferenci,
jsem začínající provozovatel AP czfree.net. Mám jeden client router wline 4000 a k němu připojené AP edimax s 8 dBi všesměrem. Bohužel barák mám v kopci a potřeboval bych zapojit ještě alespoň jeden sektor jako street access pro soudedy v baráku.
Jenže jaké mám možnosti ? BUď koupit další hardarové AP a anténu , což je investice minimálně 2000,- a navíc bych zxabíral zbitečně další kanál.
A nebo nějakým způsobem signál rozbočit !
Jaké používáte řešení pro takovou situaci ?
Všesměr je sice perfektní ale spíš pro clienty kterí jsou dáleko a vídí mi na střechu ale co s chudákama v baráku ketří jsou ve stejném baráku v přízemí !
Také mi není jasné kdybych koupil stejné AP jako už mám , jak ho můžu spojit aby spolupracoval na stejném kanálu z již funkčím AP ? , jestliže má jenom jednu anténu ? Přeci musí ty AP mezi sebou nějak komunikovat ? a jestliže mám anténu na střeše, druhé AP bych měl v bytě a zokna sektor, jak je spojit ??? že jsem uplně mimo a jde to nějak jednodušeji ?
díky moc za radu ?
AP Dast-pha 8 vypal.czf
czfree.net team
grower.cz team
24.02.2005 v 18:08
Doc
Senior Member
Re: Je možné na jedno AP dvě antény ? všesměr a sektor ?
ciste ze zvedavosti - proc delas dalsi AP 51 metru od stavajiciho, a zejmena proc s nim nemas propojeni, ale jedete oba pres LanD? pokud to neplati, opravte udeaje v mape...
A nevíte o nějaké firmě která je něco 5- ti metrového scchopna upevnit na šikmou střechu, a omezují mne nějaké zákony jak právní tak i fyzikální k velikosti tyče nastřeše, díky