Mam prosbu o radu. Dnes jsme to tu vse nainstalovali a zprovoznili .. teda castecne. Jede to, chvilema cca 14400bps a niz a chvilema vubec, svetle chvilky az nekam k 50000bps. Antenou jsem hejbal vsemozne a signal silnejsi nez 20% a link quality 20% uz nenaladim, a to vetsinou je max kolem 13%. Ale vsimnul jsem si toho, ze u RX je porad nejaka hodnota ale u TX skace hodnota vetsinou z nuly na neco a zpet, pricemz ta hodnota (pokud neni 0) je mnohem mensi nez u RX.
Vazne do toho moc po tyhle strance nevidim, takze mne jen laicky napadlo, ze by to nemuselo bejt uplne dobre a mozna by podle toho slo dohledat, kde asi tak by mohla bejt chyba.
Pokud se uplne mylim, coz je dost pravdepodobny, moc se omlouvam za zmatky Jen to chci zkusit, co kdyby... :>
Oki, mam tu XI-626, antenu 24db sito 70cm, 20m kabelu, XP. do tech bohnic k JH je to docela dost, cca 4,5km .
Alespon, co to je to TX a co je RX? to by mi dost pomohlo
Jeste by me zajimalo, jak velkej vliv ma na utlum, kdyz jsou konektory jenom v dotykovym kontaktu (prestoze tesnym, narazeno) oproti pripajeni?
A jeste teda promenim predchozi dotaz - co by mohlo zpusobovat, ze signal strasne kolisa? Napr. jsem si pustil NetMedic, kterej ukazuje momentalni kbps a skakalo (kazdou sekundu, coz byl interval zjistovani) treba 0, 11, 80, 0, 150, 33, 0, 20, 70, 111, 180, 100, 170, 0, .. atd... Tohle jsem si ted vymyslel z hlavy, ale zhruba takhle nejak si to pamatuju. To je dost divny ne? ://
Konektor ma nejaky garantovany utlum - kdyz to vhodne pripajite, bude
asi utlum mensi. Kolisani muze byt zpusobeno rusenim nebo slabym prijmem
resp. nizkou citlivosti zarizeni. Antena je slusna, ale mate dost dliouhy kabel,
coz v dusledku vyhody anteny s vysokym ziskem rusi. Pokud muzete, zkuste
alespon docasne pouzit kratky kabel (2m).
Kdyz na to pujdu selskym rozumem, tak vyssi hodnota RX je zpusobena pasivnim prijmem dat vysilanych z pripojeneho AP, kdezto TX se zvysuje jenom kdyz karta sama neco posila. Na tom je taky zalozeny system energy savingu, ktery umozni na cipsetu PRISM2 alespon vypnout vysilani kdyz uz ne modifikovat jeho silu. Proste karta nema ve fronte zadna data na poslanit - nevysila, setri energii a obvody. Aspon takhle jsem to pochopil z dokumentace a ruznych popisek na netu...
I kdyz mate dobry kabel, sezere Vam proste 5dB signalu. Skoda
ho. Co je na druhe strane? Taky smerovka 24dB? Predpokladam
point-to-point spojeni. Jaky signal tam od Vas dorazi?
Nejaky dalsi moznosti hledani:
- pujcit si jiny stroj a napojit jej 1) na kabel 20m 2) na kabel 2m
- spocitat teoreticky utlum v prostoru na Vasi vzdalenost, zhodnotit
Neběží ti taky kromě toho ten program od karty na sledování WLANu ?? Mě to totiž dělalo něco podobnýho, už jsem myslel, že je to jetá karta, ale pak jsem u kámoše instaloval jenom ovladače bez toho sledovacího toolu a všechno najednou jelo OK. Takže jestli to pouštíš a sleduješ sí?, tak to zkus bez toho (resp. jenom si nechat přeskenovat okolí, připojit se k AP a pak zavřít - myslím, že když to běží jenom v tray jako ukazatel síly sítě tak to jelo dobře). Jinak NetStumbler taky kazí signál jak skenuje okolí (je to prostě jen oskenovat a pryč) - otestováno - s ním mám ping asi kolem 300-400ms bez něj cca 2.6-3ms. Zkoušel jsem to na dvou počítačích, ale samozřejmě nevylučuju, že to ostatním chodí bez problémů i s těmahle prográmkama.....
Vam Net Stumbler procuje s vyse uvedenou kartou? Me to napsalo "card not supported" nebo neco takovyho, a ani na webu netstumbleru jsem ji nenasel mezi podporovanejma typama.