V průběhu března až dubna bude v lokalitách mazurská , zelenohorská , svidnická a nákupní středisko VISLA "rozsvíceno zhruba pět nových AP" na kterých bude volně dostupná konektivita 2Mbit na každém. Jediné co bude omezeno jsou P2P protokoly/max 256kbps na každém AP/.
V budoucnu uvažujeme i o propojení této naší podsítě do czfree. To však neslibujeme :-)
Označení AP : IDT3FREE.xx /xx= číslo vysílače/
MAC: OPEN
DHCP: ANO
Chceme tak reagovat na výstavbu městské sítě na Praze 5 a zkusit provozovat část sítě zcela ZDARMA a její provoz dotovat z jiných zdrojů. Držte nám palce.....
Takže hned jak sníh povolí jdeme na střechy! A vy jak někde uvidíte tento vysílač funkční na něj a testovat a testovat.
28.10.2004 jsem se s Bart.Simpsonem aka Danielem Rovnym domluvil na propojeni meho AP s jeho siti IDTNET behem nasledujiciho tydne, ja od IDTNETu chtel brat inet a Daniel mel ode mne dostat konektivitu do czfree. Svou stranu jsem pripravil behem tydne, pak se nekolik tydnu pokousel domluvit s Danem, on nereagoval na maily ani telefony. Link stale neni dostaveny a nejspis nikdy nebude.
Muj nazor zni, ze Daniel Rovny pozaduje odstraneni prekazek od ostatnich a kdyz je vse ostatni pripraveno/koupeno a ceka se jen na jeho spolupraci, najednou z domluvene akce vycouva. Myslim, ze jeho soucasna inzerce i deklarovana snaha o propojeni s czf je zase dalsi komedie, nevim, ze by udelal cokoliv jineho krome rozsirovani sveho byznysu, a podle vlastnich zkusenosti ho povazuju za nespolehliveho.