Ted studuju thread Asus WL-500b - kernel. Uf. Vyhovuje mi co to umi, v zasade, webovy rozhrani OK apod. Skoda ze tam neni nejaky lepsi log, jinak asi v zasade OK, holt asi zustanu u originalniho FW, protoze v tuhle chvili nepotrebuju nic extra.
Ale kuprikladu mit tam ospf a ssh muze byt zajimavy. Ten thread me udolava, tak na to asi pecu a budu rad ze to funguje jak chci.
Diky.
Chtel jsem se zeptat jestli někdo nevi jak je to s tou rychlosti u toho ASUSe WL500gx (Deluxe verze). Melo by to mit 2xUSB2.0 a USB20. by melo mit teoretickej prenos 480Mbit/s=>60MB/s ale nekde na CZFree nekdo psal ze mu to jelo jenom ted nevim jsetli 1Mbit/s nebo MB/s ale to je jedno ne USB2.0 je to stejne dost malo tak pokud by s tim mel nekdo nejake zkusenosti ci o tom neco vedel. Díky za odpoved
Potreboval bych poradit jak na originalnim OpenWRT zprovoznit USB port. Kdyz jsem totiz do Asus WL-500b nahral originalni OpenWRT z openwrt.org, tak jsem zjistil, ze v nem neni podpora USB. Pry staci nainstalovat nejaky balicek, ale zadny jsem nikde nenasel.
Dost jsem na starem WL-500b ocenil mit moznost extra podsit na WLAN a firewall mezi WLAN a LAN a mezi WLAN a WAN. Tohle vsechno se nastavovalo v sekci "Wireless firewall". Kdyz jsem upgradoval na novy FW, vydesilo me, ze tahle ficura tam uz neni, ale nastestni fungoval downgrade.
Bohuzel jsem ted koupil dalsi kousek, ktery vsak ma uz oznaceni WL500bv2, o kterem se uz tady parkrat probiralo, ze ma jiny HW, takze nejde pouzit FW z v1. Bohuzel "Wireless firewall" tam neni, prestoze je popsany v prilozenem manualu. Existuje na v2 jeste nejaky starsi firmware, ktery by onen "Wireless firewall" mel a poskytl by mi to prosim nekdo? Nebo mi nezbude nez to jit vratit?
Chci se zeptat mate nekdo zkusenost s blokovanim portu pro jednotlive IP na vnitrni siti smerem na internet? Jde mi o toto, jsme na vnitrni siti treba 3. IP 192.168.1.x . Jeden neumerne taha z DC++ atd a chtel bych mu to zatrhnout. Napadlo me blokovat mu porty.Mam net pres WAN port s jedou IP.Ale neumim to nastavit. Nasel jsem tam zalozku Internet firewall a v ni WAN to LAN filter (a naopak).Ale nevim co mam zadat do te tabulky.Je tam source IP,port range,destination IP,port range,protocol.
Jake porty vlastne pouziva DC++ a jemu podpbne sluzby?
k tomu blokování portu DC++
pokud za pocítacem kterému chcete blokovat to DC sedi clovek kterej o tom alespon trochu ví tak si zmeni port na jinej a mate ten samej problem, jenze to s tema portama plati pokud to ma nastaveny v DC jako active jenze pokud ma od vas zdilenej net a vy mate jenom jednu verejnou IP tak musi bejt pasive a tam uz by to asi pomohlo jenze zalezi na portu kterej ma uzivatel od kteryho taha takze pokud by nemel standartni myslim ze to je 441-443 tak vam to zase nepomuze ale jestli se nepletu tak alespon v softwarovejch firewallech slo zablokovat primo nejakej program ale nevim jestli to pujde tady
--------------------------------------------------------------------------------------------
Jen doufám ze jsem tu nenapsal nejaky koniny kdyztak me opravde