Tak taky přispěju svou troškou:
- komp: Duron 1G s 128MB paměti, XPčka
- link: chello easy 256/64
Zkoušel jsem to včera o půlnoci s kamarádkou (komp nevim, ale linka tuším chello classic, cca 2 hopy ode mě). Komp se choval naprosto normálně, dělal jsem u toho plno dalších věcí, žádných vytuhávání jsem si nevšim. Oba jsme zřejmě passive, já za NAT, ona za firewallem a nic jsme nesosali. Ji jsem slyšel naprosto v pohodě, ona mě skoro vůbec. Dneska jsem zkoušel volat na echo123 a docela v klidu jsem se slyšel Takže nevim, kde to vázlo.
SKYPE je zajimavy. Fakt skoda, ze je proprietarni a nejsou od toho zdrojaky. Z vlastni zkusenosti vim, ze i na WiFine s packetlossem 5-10% se to da pouzivat, akorat obcas vypadne pul slova, ale rozhodne to je lepsi, nez H323, ktera se pri tomto packetlossu stava nepouzitelnym.
Narocnost na CPU... na P75 se to nedalo pouzivat, ale na Cyrixu MII - PR300 uz v pohode.
Proleze to vsema moznejma firewallama, ale stalo se mi, ze kdyz byla jedna strana za dvema NATama, tak to proste nechodilo. Ale jenom nekdy. Fakt zvlastni...
Jaky konekty?? Pouziva to protokol UDP..
Skype si prubezne testuje rychlost linky a podle toho voli kodek. Na rychlejch linkach si ukousne vic, prenos jede v lepsi kvalite, na pomalejch linkach si ukousne min za cenu horsi kvality a delsi odezvy, protoze si toho musi vic bufferovat aby nekoktal.
22.02.2005 v 21:49
Alex
Formerly known as Frogale zastupce cloudu 10.38
Me to s vetsinou lidi i na CZF funguje slusne, ale nekdy se stane, ze lidem co jsou ode me jeden hop nerozumim ani slovo. Pingy do 10ms a PL nula.
Nevim cim to je, ale tipuju , ze muj pocitac bude v pohode.
Zasekavani mysi a Skypu se mi delo pri prichozim hovoru jen u starsi verze.