V americe se dost rozjizdi Wifi IEEE 802.11a na 5GHz, ale u nas je to zatim jen na licenci. Nebylo by to ale z technickyho hlediska lepsi? Ma to lepsi smerovost.....aby jsme neinvestovali do nejakyho zastaralyho standardu
Investujeme do zastaraleho standardu:-) Ale a) licenci bychom asi jen tak neziskali, b) ISProvideri nam nebudou tak zavidet a nebudou do nas rypat , c) 802.11a zarizeni jsou drazsi (treba prave proto, ze to je novinka) a hlavne d) 802.11a i b budou koexistovat dlouho spolu, takze to neni az tak mrtva technologie
Kazdopadne az se rozjede 11a (treba vydanim gen. licence ), potom na pater to muze klidne nekdo dat.
Ted me napadlo: pokud nas budou chtit provideri legalne zlikvidovat, staci, kdyz nam ISM pasmo zarusi nejakym intenzivnim provozem pomoci naschval nainstalovaneho zarizeni. Nikdo jim v tom zabranit nemuze, protoze podminky na provoz v pasmu splni.
Foxtrot > Obáváš se zbytečně, naše rušení ostatních je nejminimálnější možné - Orinoca vyzařují téměř nejméně ze všech karet na trhu, a dohánějí to vysokou citlivostí. Bude to CZFree, která bude na mnoha místech pod útokem nekompatibilních a velmi agresivních Breezenetů a 24 dbi sít komerčních ISP, kteří rozhodně limity ČTÚ nesplňují...
Tak si postavime LASERovej kanon a pujdem po meste a budem ty jejich anteny sestrelovat ;-)) .Kdyz bude pouzivat smerovy anteny,tak ruseni bude mensi..a dyztak je udame
Já jsem tam sice přečetl, že ta licence platí do 31.12.2005 ale i tak...... ?
Kdo o tom něco víc ví? Ozvěte se. Nebo se pražáci zeptejte telefonem co to znamená.
Práskneme policajty ČTÚ..... (ti budou mít takovou radost že tě zavřou i za nesprávný přecházení silnice potom - pokud ovšem rovnou někomu neselže pistole....)
P.S.
Pokud všechny SITxx patří policajtům, tak máme asi hodně bezpečnou čtvr? - nachytal jsem jich tu asi 14...