Přes žádnýho Bakuláka, ale přes Bakulák! To se skloňuje jako neživotný. V tom domě se narodil můj táta tak to musím vědět :-) Tomu domu se tak říkalo odjakživa už když se tam narodil.
AP FanTomas vysílá prozatím na 8. kanále 60° sektorovkou. Snaha byla pokrýt Farkáň. Vyzařovací úhel by měl pokrývat (aspoň doufám, zatím to není proměřené) výseč od Sameleona (z mého pohledu úplně napravo pokrývané oblasti) až po nody Dixie, Cheops, Trias a snad i node Kovaltom, který je hodně v údolí (a možná trochu dál)
Připojen jsem přes AP Bakulák. Přenosová rychlost z nodu Bakulák ke mně je přes 450KB/s.
Důležité informace pro připojení
essid: czf_testAP
ip: 192.168.100.1
neběží dhcp, takže si vyberte cokoliv mezi 192.168.100.2-254
AP poběží do neděle do večera, podle naměřených výsledků hlavně na Farkáni se uvidí, zda přežije do příštího týdne už jako oficiální AP Fantomas nebo bude definitivně zrušeno.
Takže je to jen na Vás. Testovací sadu na proměření signálu mám u sebe.
Jen jedna poznamka k vysilacimu kanalu. Na 8 kanalu vysila take AP Darkart, takze by bylo mozna docela vhodne nastavit nejakou jinou frekvenci ( nejlepe tak o 3 kanaly vedle), aby nedochazelo k vzajemnemu ruseni na stejne frekvenci, vzhledem k tomu, ze na sebe navzajem vidi.
Dival jsem se do mapy a je to opravdu dost na kraji, takze pokud mas antenu na druhou stranu tak to bude vpohode. Pripadne se da nastavit, aby se node nechytal na danou MAC adresu nodu Darkart, kde je to pouzito take u jedne z anten. :-)
no taky blahopřeji k zprovoznění Ap.
Ja jsem prozatím veli moc vytížen takže jsem nějka nekoukal jak je to s tim 8 kanalem ale myslím též že je to všechno na hraně
Na vědomost se dává,
že dne 22. listopadu léta páně doutisícého druhého proběhlo slavné měření signálu z nodu jménem FanTomas. Proměřována byla ta část panství rozprostírající se od ulice jménem Česká, dále na Farkáň a pokračuje západní pěšinou až na palouk před zelené stavení ubytovny. Dále byla proměřena též ta část údolí jinonického, kde nachází se node Kovaltom. U pana z nodu scud a pana z nodu F-Net proběhlo všelikeré měření na úrovni střech hradů obou velectěných pánů. Ostatní měření byla vedena na úrovni pozemské. S radostí v nitru mohu zvěstovati, že mocnost signálu naměřeného se pohybuje v oblasti excellent. Snad jen u nodu Kovaltom byla úroveň signálu nižší. Tímto tato celá část panství může započít s budováním AccessPointu na hradě vzácného pána FanTomase a tím pak vejít v kontakt s celičkým širým světem.
Na vědomost se dává,
veliké poděkování našemu pánu a vláci Fantomasovi, kterýžto zajistil veškerý hardware a nic nebál přerušení své konektivity, aby mohla být proměřena okolní panství, a kterýžto nám doufejme i nadále bude vládnout svým mocným nástrojem AccessPoint a QoS.
...Připojuji dotaz, nejspíš pro jbohace, ale významu obecného:
DarkArt i Bakulak mají essid CZFree.Net, nevím, jak je to s dalšími AP. Nebylo by lepší mít rozdílné essid pro různé AP, např. Bakulak.CZFree.Net? Pokud signál od bakulaku přechodně zeslábne, připojí se moje karta automaticky na DarArt a pak přestane fungovat routování.....
no routrování by fungovalo kdyby si neměl nastavenou pevnou IP adresu protože by dhcp ti přidělilo ip automaticyk.
k těm essidům možná by za essid uvádět název Ap.
Veřejný dotaz na Scuda, Salomona a další, kteří se budou připojovat přes Fantomase: Kdy si půjdete koupit hardware a jaký? Zamýšlím domluvit a tím třeba vyzískat lepší cenu...
Co vy na to?
no me to takhle skoro prijde lepsi, protoze kdyz se chce nekdo treba s notebookem pripojit tak si nastavi ESSID a nemusi hledat kde kdo ma jaky...
Ale nazor na to neni v CZFree jednotny...
Kazdopadne da se to resit presne tak jak jsme to vyresili s JFM: na node DarkArt se JFM's MAC adresa zakazala. Nebo to snad nefunguje???
Darkartuv navrh ze mas mit DHCP by to sice trochu resil, ale v praxi je to pro vetsinu lidi nepouzitelny, protoze tim padem ziskaji jinou IP adresu a nebudou moct pouzivat svuj QoS ucet na ineterfernetovy gatewayi :-(
Pokud to s tim zakazovanim MAC adres bude zlobit (nemelo by), muzeme ESSID zmenit... ale radsi bych to nechal jak to je