Ahoj, mozna to tady uz 100x bylo, ale uz je to tak neprehledne, ze je lepsi se zeptat znova.
Od ISP mam k dispozici 2-x IP adres. Mam Asuse 500b a chtel bych ho pouzit k distribuci internetu mezi vice PC. Vim, ze by sel pouzit NAT,kdy 1 IP od ISP prenatuju na kolik chci IP v jinem rozsahu, ale takto to nechci. Kdyz uz mam ty 2-x IP adres, tak chci aby se pouzily. Myslim, ze by to slo routovat, ale moc se v tom nevyznam (v tom routovani vubec). Jde toto s orig.FW? Vim, ze tam jde nejak menit mody - jeden se jmenuje nejak Home gateway (s NATem), ale u tech dalsich nevim na co jsou. 2 PC budou za Asusem na LAN a 2 PC na wifi casti. Od ISP to budu mit pres UTPcko.
Nestává se vám, že Asus stopne po nějaké době logování
přístupů? Loguju všechno (Dropped i Accepted) na KiWi Syslog server. Asus by měl
v sobě uchovávat 1024 zpráv, ale proč přestane logovat i na
Remote Log Server?
Asus WL-500bv2 FW 1.8.1.9, to samé se děje i s FW 1.8.2.4
Potreboval bych poradit jak na originalnim OpenWRT zprovoznit USB port. Kdyz jsem totiz do Asus WL-500b nahral originalni OpenWRT z openwrt.org, tak jsem zjistil, ze v nem neni podpora USB. Pry staci nainstalovat nejaky balicek, ale zadny jsem nikde nenasel.
Mam 500g a mel bych par otazek, ale nevim jestli jsem ve spravnym threadu.
1. je mozne se k oficialnimu FW (1.8.1.9) prihlasit nejak telnetem ci SSH?
2. jedu v modu AP - potrebuju aby clovek na AP dostal na zaklade MAC IP od routeru na Ethernetu, to funguje. Ale v tomhle rezimu jsou nektere funkce nepristupne, treba synchronizace hodin, proc?
3. taktez postradam nejaky log ktery by mi rekl vice o systemu (kdy se kdo pripojil treba), pak by to bylo dokonale
4. Nastavil jsem vykon na max (84), je to s timhle firmwarem funkcni? Potrebuju na pendrek pokryt co nejvetsi oblast.
5. Prinese mi zmena firmwaru na neoficialni nejaka pozitiva? Treba ten log nebo cas? Jaky FW pouzit?
Dik za odpovedi.