jen se zeptam .. proc si nepouzil u obou klient firmware a neprehodil na ad-hoc ? .. nemolo by to byt neco jako bridge ? a nebo v firmware AP .. dat bridge ...??
- development
- freenet, education
Adhoc som skusal - nesiel vobec, WDS siel ale pomalsie ... AP-APclient je z tohto pohladu najelpsia volba, az teraz som zistil ze ked to pichnem do routra tak to proste nejde, zatial som to skusal len s notebookom no a to slo bez problemov aj v switchi to ide bez problemov aj ked je tam viac kompov, ale za router proste neprejde :(
Mate nekdo 2 tyhle AP propojeny mezi sebou ? Chci se zeptat jestli krz to protecou ruzne IP rozsahy nebo jenom rozsah jaky maji nastaveny ty pojitka na manage.
Tak WDS alias bridge me uz jede - mel jsem zmrsene MAC adresy.Problem je ten ze z notasu na PC me to na cca 2m na 165kanale lezlo pri jednosmernem kopirovani jen cca 400kB coz je UNP...nevite kde se tam da nastavit rychlost nebo co stim?
V rezime AP - AP client je priepustnost okolo 24Mbit, ale ma to problem aky som uz pisal - zariadenie "AP Client" (ethernet adapter) prenesie len jednu IP a jednu MAC, proste jeden pripojeny pocitac, s tym ze ak je to router tak siet co je za nim uz neprejde, zaujimave je ze neprejde dalsia IP ani ako alias na tomto jednom PC (netusim preco). Cize ak si to skusal s notebookom pojde to OK, ale akonahle to strcis do routra tak sa pobavis Co sa tyka AP tak tam takyto problem nie je, vpohode prenasa vsetky IP rozsahy a pritom je pichnute do switchu.
WDS mod som neskusal, pretoze mam len 2 kusy a do jedneho sa neda nahrat iny firmware :( vyriesi sa to formou reklamacie, potom dam vediet. Inac KUBA pise ze rychlost vo WDS mode je rovnaka ako v AP-APclient takze by to malo ist.