no takže sorry ale, tech 100 mm za hodinu mne fakt dostalo no nic myslím si že v našich poměrech je toto zanedbatelné nevšiml jsem si že, by jsme tu měli několikrát do roka desetitisíciletou vodu.
Ted k tem dalším hodnotám:
Na té 5 GHz je v rámci legaslativy když to moc moc přeženu možné udělat spoj na nejakých 10-15 km to se rovná útlumu při permanentním silném lijáku 0,2 - 0,3 dB Tedy navrhl bych tu srovnání útlumu kdy blbě udělaný konektor, špatně nastavená anténa od směru linku, zlomený kabel, nevhodný kabel, studený spoj, přílišná délka svodu atd. se rovná stále větší útlum než zanedbatelné málo při nepříznivých povetrnostních podmínkách.
Nevím ale, mám pocit že, počasím se budu zabývat až budu mít minilink na 38 GHz.
Zdravím Karel
3a. Pásmo není zatím tolik zaplněné a je v něm víc kanálů
Tak to uz bohuzel delsi dobu neni pravda....uz ted, kdy to jeste neni povolene tam hodne radobyISP davno z 2.4 preslo a vesele cekaji na ofic. povoleni CTU...ovsem uz tam vysilaji. Az to opravdu CTU pusti ofic. uz tam nebude misto stejne jako u 2.4 pokud se nebudou lidi chovat ohleduplne a nepouzijou rozumny anteny a regulaci(vim, zarizeni by si to mely hlidat samy, ale kdo jim zabrani si tam dat custom firmware)
ohledně rušení, směrové spoje zas tolik nevadí, všesměrovky jsou problém. 5 G pásmo se spíš bude používat na páteřní spoje, nikoliv na šíření dat ke koncákům.