Omlouvam se za trapny dotaz:
WL500bv1 chodil, pak se zresetoval a nedari se nastavit.
Linux neumim ale podle navodu zde, klient mod fungoval sqele.
1.) upgraduju FW, bude snazsi znovu nastavit, ale nemuzu se prihlasit.
ani telnet ani www rozhrani mi nebere obvykle heslo na Oleg 1.9.cokoli vys.
admin nic. Ctu vsechno, ale neco mi uniklo? firewally vypnuty. DIk
Nevim jestli ma nekdo podobny problem, ale mi se stava ze se po nejake dobe WL500b v rezimu klient zasekne a nejde se pingnout na na druhou stranu. Do ap se normalne dostanu ale nic nepomaha ani reset. Jedine factory default--prehrat firmware --a pak se to rozjede. Mam podezreni ze se sekne router, protoze ve statusu to pise pripojen na SSID xxx. Muzete mi nekdo pomoct,pripadne poradit ktery fw je nejlepsi pro klient rezim? diik
Zdravim som tu novacik. Po prestudovani fora ohladom vl-500 zacinam byt z toho uplny magor. Poradte mi prosim:
mam vl-500bv2 - serial 4AIGExxxxx je tam ralink. (nahodny dar)
da sa preflesovat (ak cim?, skusal som uz par) a nakonfiguravat ako klient?
v menu nastavenia wireles je len AP alebo Hybrid, kanal sa da vybrat len jeden...
Potrebujem nahradit PC s wifi kartou s pripojenim na AP poskytovatela, dalsou kartou a minihubom k pripojeniu na 4 PC.
povodny FW tam bol 1.8.1.9, ten ani nepoznal telnet, teraz tam mam 1.9.2.7-3c, tam naviac ide telnet, ale chova sa to rovnako. V telnete prikaz wl hlasi "wl driver adapter not found". jedine na co som prisiel, ze prikazom "ifconfig ra0 down" zrejme vypnem radio (a kontrolku Air)...
Ufffff... a jeto
První jsem zkoušel nahát ty 4MB nul >> nepomohlo
Tak jsem zkusil ten failsafe mode, telnetnul jsem se, spustil firstboot, sosnul zalohu, rozbalil ji, rebtoonul, a funguje...
Poradí mi někdo, jak mám rozchodit klient mód na wl-500b s firmwarem 1.9.2.7-3c od Olega (který by měl mít "Fully functional client mode support, just like 1.7.5.9-5 had")? Přes webové rozhraní to asi nejde a budu muset telnetit, co?
Linuxu vůbec nerozumím, takže bych celkem uvítal nějaké polopatické vysvětlení, sled příkazů atd.... Zkoušel jsem něco málo z příspěvku č.38(?), ale když zadám "wl scan", vyhodí to na mě hlášku, že "wl driver adapter not found"
Děkuji moc za rady, všem!!! A těm znalým obzvláš?;-)