mate taky nekdo problemy s puvodni revizi ve WET modu ("klient pro jeden pocitac"), ze chudak blbne - da se na nej dostat pres ssh, funguji scany siti (`wl scan; wl scanresults`), `wl isup` hlasi, ze bezi, `wl join ...` nepomaha...? problem je odstranitelny rebootem, mozna i jinymi zpusoby, ale reboot je afaik nejefektivnejsi.
ten web vypada zajimave, jeste bys tam moh pridat/upravit:
a) afaik tam neni jffs, ale jffs2.
b) zapisy do flasky doporucuju omezit na naprosty minimum, protoze se tim nici.
c) postup pri stahovani pres `wget` z webu nemusi nutne fungovat, prvni problem muze bejt v resolvovani dns zaznamu (reseni: /etc/hosts, /etc/resolv.conf), a navic asus ani nemusi mit pridelenou dale smerovatelnou ip adresu (zejmena pro pripad "klienta pro jeden pocitac", cili rezim WET alias "skoro transparentni bridge").
d) ad scp (vlastne nevim, jestli tam o nem pises, nebo jsem to cet nekde jinde) - ten dropbear, co je v p.salek's 0.6.3, bohuzel scp neumi, nicmene ve firmwaru je nejaka obskurni busyboxoidni verze netcatu, u ktery jsem sice nerozchodil listen mod, ale jinak byla pouzitelna. neni nad prenos souboru stylem `nc 192.168.0.2 12345 > /tmp/dulezitej-soubor` & `nc -l -p 12345 < ./dulezitej-soubor` ;-)
pokud bys to chtel predelat do nejaky wikiny, aby se na tom mohlo podilet vic lidi, bylo by to super. pokud ne, nevadi, on se nekdo casem najde :-).
mam WL500b2 s original firmware 1.8.1.9. Potrebuji nastavit Virtual Server na konkretni stroj a port ve vnitrni siti. V tomto pripade je PC pripojen "dratem" pres hub na wl500. Ma nastavenu ip adresu na 192.168.1.2 (pres Manually Assigned IP List v DHCP serveru). V "Virtual Server List" mam definovane presmerovani na IP 192.168.1.2 port range: 80, protokol TCP. Polozka Enable Virtual Server je nastavena na "Yes". Router jsem restartoval asi 10x.
telnet 192.168.1.2 80 z pocitace s IP 192.168.1.2 projde OK
telnet <vnejsi IP> 80 odnekud zvenku neprojde.
A druhy dotaz: po upgrade firmware na 1.8.1.9 (z toho co tam bylo pri koupi) chce webove rozhrani zadat jmeno a heslo kazdou chvilku, kdyz ho necham par vterin bez povsimnuti (pouzivam Firefox 1.0/Linux). Mam pocit ze to predtim nedelalo a dokud jsem nezavrel prohlizec tak mne tam nechal "prihlaseneho" jak dlouho jsem chtel.
Snazil jsem se precist vse ale to se neda je toho tu 108 stranek.
Ale k veci celkem by me zajimalo jaky typ by jste doporucily
ASUS WL500 b,g,gx a V1 nebo V2
Jak jsem tu procital posledni stranky tak tu lidi mely(maj) problem s vecinou FW na tech novejch verzi (gx a V2 b,g) takze pokud se vezme v potaz i tento problem je pak vyhodne kupovat gx ci V2 b,g
u gx se mi libi ze to ma USB2.0 ale otazka je jestli je to k necemu dobry kdyz to vubec nerozchodim
A kdyby nekdo chtel podotknout ze je to tezky porovnat ze by to chtelo konjkretni pripad tak asi takto:
pripojka na net dejme tomu UPC => pak tedy ASUS WL jeden z tech vyse uvedenych typu a na ASUSe by se pripojili 2-3 lidi pres ethernet a 2-3 lidi pres wifi na tom asusu by byl pripojenej disk v externim BOXu a melo by to fugovat jako FTP server no a pro lidi pripojeny na toho asuse by se sdilel net (UPC), bylo by asi dobry kdyby tam bezel nejakej ten firewall,a aby fugoval sitovej tisk to uz je jedno jestli LPT nebo USB jinak je to asi vsechno no celkem dobry by bylo kdyby se tam dala nastavovat rychlost pripojeni pro dane uzivatele (myslim toho zdileneho netu)
podle toho co jsem tu cetl by to mohlo byt takto zapojeno a snad by to i chodilo (otazkou je ten sitovej tisk, byli stim zde nekdy problemy) takze otazkou zustava jaky typ a verze ASUSu by se na toto pouziti hodil
predem dekuji za jakykoliv nazor a omluvte pripadne hrubky nebo i fakticke chyby v textu
1)jeste jedna vec k tomu vyberu pokud bych nezapocitaval cenu byla by 500b V2 nejak lepsi oproti V1 ?
2)jak jsem si tu nekde precetl tak neni mozno pouzivat obe 2 anteny naraz , dotaz zni jestli je pripustne nebo schudne pouzit anteni slucovac
3)pokud by bylo mozne pouzit aniteni slucovac,myslite ze by bylo mozne aby signal jedne z tech anten byl schopen pokrit signalem jeden byt v panelaku (4+1) nejak rozumne a abych samozrejme neprekracoval limity CTU 100mW, ted totiz to musim resit pres PowerLineConnectin (modemy na 230V po zasuvce a to neni zrovna uplne GooD(nemuzu tahat UTP po byte vsude je plovouci podlaha :( ))