spachal
Newbie
|
client mode? |
Příspěvek č. 4 |
Zdravim, mam tento AP v client modu a nejak tomu moc nerozumim ;) ..
Za prve me zarazilo to, ze MAC adresa udavana na stitku i firemni utilite zcela neodpovida MAC adrese wlan rozhrani (coz by asi mel byt udaj dulezitejsi, nez MAC adresa lan rozhrani). Na tuhle drobnost jsem prisel az po vypnuti fitrovani mac adres na APcku ..
Dalsi veci, ktera me tak lehce zarazi, je to, ze nemam pristup k tak zakladnim vecem, jako je nastaveni IP adres/masky/dns/gate na obou dvou rozhranich, coz mi vcelku komplikuje zivot ..
Uz vim, ze JEDNA z techto adres se da nastavit v AP modu, hadam asi ta pro rozhrani wlan. Cele se to chova docela divne, mam testovaci prostredi, pc se dvema sitovkami, k jedne pripojeny switch a APcko, ke druhe jsem pripojil wl-330. Nastavil jsem na sitovce v pc 192.168.1.10/24, pak fungoval jak management pres utilitu, tak web management (192.168.1.1). V AP modu jsem prenastavil zkusebne IP na 192.168.0.39, sitovku v PC na 192.168.0.52/24 a ejhle, 'nejede' ani utilita od asusu, ani web-management (jak 192.168.0.39, tak i 192.168.1.1). Zarizeni je ale asociovano k APcku, takze pres druhou sitovku v PC si na asus pingnu (druha sitovka ma 192.168.0.51/24 a AP 192.168.0.101/24). Pokud v tomto nastaveni prenastavim prvni sitovku v PC na 192.168.1.10/24, dostanu se alespon na asus pres sw utilitu ..
Takze ocividne se pres nastaveni AP meni jen hodnoty ip adresy na wlan rozhrani .. proste zmatek.
Ocenil bych jednoduche rozhrani, kde bych nastavil proste pro obe dve sitovky (wlan&lan) IP/mask/dns/gate, na wlan jeste SSID/WEP a to by bohate stacilo .. Lec nic takoveho jsem nenasel, navic z mne nepochopielnych duvodu musim nastavovat WEP pokazde, kdyz se snazim k asusu pripojit ..
Snad jsem to nepopsal moc komplikovane, pokud ano, sorry. Resil uz nekdo tento problem?
mam asus wl-330(pro? - ext.ant.), fw 2.08.