Onen důležitej člověk se možná neozejvá, protože možná neexistuje...
Nevim jak moc dobře znáš tady okolí (já dost dobře), ale dostat se z Horní Břízy do Kaznějova z nějakýho domu je nemožný (hustej les a ještě kopec), jedinou možností jak se tam dostat je využít vysílač na kypě nad Břízou (z toho právě budem mít net). Z toho by se nechalo spojit možná rovnou z Plzně (nějaký paneláky na Košutce vidět jsou) do Kaznějova (tam vidět ze země neni, ale vysílač je dost vysokej cca 30m). Co vim tak ten vysílač patří Keramice, teď už Lasselsbergru. A možná by se s nima nechalo domluvit. Od Contactelu vim, že s nima maj dohodu, že tam nesmí pustit jinýho providera, ale možná komunitní sí? by tam pustili.
Když budeš mít zájem vidět kde to je tak se ozvi.
Podle mne jediná možnost jak se dostat do Kaznějova a velice strategické místo pro spojení širšího okolí.
Cus u,nevim jestli jsi slysel o firme diskobol z plzne,maji signal az do kaznejova,potom se ti ptam kudy a jak... Jsi hodnej ze mi tohle nabizis ale wifi delam dlouho a jestli chces byt v limitu a mit se rad s CTU tak z Horni Brizy nevim jestli dostanu signal do Plzne.Stabilni je to tak do 7km vyzkouseno a bez zaruseni.Zalezi na okolnostech okoli.. mozna i dal. Ja nechci zadnou konektivitu od kontaktelu,mozna potom pokud by jste me vzali sebou kdyz to jinak nepujde.Znova rikam ze mam kontak na 1M linku profi z Plzne,i kdyz jsem jeste o tom nejednal je to realny za super penize,zdelovat nebudu to si ponecham pro sebe..
Ted mi teda rekni podminky za jakych me vezmes k sobe do party kdyz bych sel s vami a pokud najdeme tech.reseni...?Pokud se nedostanu slusnou trasou do plzne tak mi bude milej i kontaktel,jak si to predstavujes s lidma kolik jich pocitas atd.. a jaka je rychlost....od toho kontaktelu,vypada to ze udelame nejaky spojeni kdy to vypada na spusteni.Pokud jde o linux o ten se postaram.....
Nazdar klucka. Koukám, že jste s plánováním už docela daleko. Už máte vymyšlené nějaké adresní rozsahy 10.x.x.x ? Nebo to všechno postavíte, rozchodíte a pak se vám do přečíslování nebude už chtít ?
Nazdarek, trochu sem o tom premejslel, ale bylo by to rozumny mit uz prideleny rozsah od CZF, nez to potom nekdy (nebo taky nikdy) predelavat. Nevis na koho se obratit, kdo o tom rozhoduje?
Zihle je docela daleko, ale treba casem bude mozne spojit sily... i site...
Koukam ze to tady nejak utichlo,zajimalo by me jak dopadlo okoli Horni Briza..A taky kdo vlastni ten stozar na kaolince v Horni Brize mam a ani jsem to nevedel slusny kontakty...Na majitele toho stozaru.Na vydelek to neni ale nejaka antenka zadarmo nebo za malinkej pausalek byse tam vesla....
Pokud už se nechcete spojit s Pilsfree, tak by jste se alespoň mohli propojit jako rovný s rovným. Tedy na udělat spoj na Kypu (nejspíš v 5 GHz) a nakonfigurovat na obou koncích BGP. S tím by ani Pilsfree ani vy nemuseli mít problém a ani by to moc nestálo. Získali by jste přístup do Pilsfree (a naopak) a nemuseli si kvůli tomu zatěžovat svoji internetovou konektivitu. Museli by jste ovšem už být přečíslováni na CZF rozsah.
Zdravím vespolek, pokud se tu občas vyskytuje někdo kdo má nyní pod kontrolou přidělování a segmentování 10.111.0.0/16 (stále Vitex?), rád bych se s ním dohodl o přidělení části pro naše OS. Momentálně sjednocujeme ve Třemošné a okolí co se dá do jednoho OS a to je ideální příležitost udělat pořádek v adresaci.