Diky, ze reagujete (vasolek, ValXdater). Ja v zadnem pripade nechci vyvolat nevrazivost Zabrehu proti Porube, v uvozovkach. Taky mam napojenych par znamych v porubske casti na AP Panorama a velmi me potesilo zjisteni, ze pri nejakem vypadku cca pred 2mesici na vystupu na VSB-Poruba vse fungovalo par dni pres nas. Tracert byl opravdu sileny, ale zebra fungovala jak mela a trasa tusim vedla pres Ap Panorama-Tony-Vasolek1-Vasolek2-Freenky-Wifitel-Bandolik-Filo-Dracula-VSB Dr. Maleho. My v nasi casti Zabreh(bez APcek Mgolem)-Vyskovice-Hrabova-Vratimov-Mar.Hory-Radvanice jsme si cele prni dva roky opravdu uzili problemu az az. Sileny Adsl operator, dlouhe cekani na ronju na AP Dracula, pak jeji nekonecne ladeni a v neposledni rade silene slozite zarizovani P2P spoje na FBI. Pro mne prioritni spoj znamena, ze ja tecu na VSB pres AP Dracula, Slim, Poli a Iceman take. Bandolik, Freenky, Wifitel pres VSB-FBI. Vsichni jsme zavisli na techto dvou vystupech. Proto chlapi zda hledate s Freenkym nejake reseni, vse je v nejlepsim poradku a od toho zalohy jsou.
V případě že by někdo chctěl udělat spoj Výškovice - Poruba je možno u mě na střeše u Domu Sester, bohužel dokud nebudu moct mít přímý spoj na NK od kterého jsem 400m tak veškerý traffic jde přez Evku a Peaka ale protože tady mám 2 IGW tak ten traffic na Evku je minimální ne li roven 0, ale jak říkám střecha je k dispozici, můžu si tady dělat co chci a nemusím se nikoho ptát. Tolik k nabídce.
Ale jo já to vím ale pak si nikdo nemůže stěžovat že to chodí přez FBI když by to mohlo jít tím spojem přímo kdyby pořádně fungoval. Od toho by snad měl být a ne aby se blokoval jiným internet.
Komu by vadilo ze ma nekdo svou branu je /cenzurovano/.
Jde o uplne jinou vec...a tu rekl PetrMegac. Misto aby se resili veci lokalne, tak vyuzivate prostredku site tam kde se s vama nepocitalo.
To nemyslim zle. Ja jsem pro okruhy, zalohy apod. Ale naplanovane, promyslene a ne tenhle hura system.
O spoji Vasolek - Freenky jsem se dozvedel az kdyz pres nej tekla data. A myslim ze i ostatni lidi co na spoj Bandolik-FBI prispeli svym casem,penezi,proviantem a praci o nejakem dalsim spoji nemeli ani tucha. Pokud budeme i v budoucnu takto v souladu postupovat, tak sbohem CZF.
Uvazovali jste v porube o nabidce PetrMegac?
Spoj Poruba-Výškovice je možno realizovat i z Oblouku, v tom neni problém. Jako ten spoj byl záložní a bandolik začal vyskakovat, že mu tam jedem. Od čeho ta zaloha asi je? 300 kbps nepovažuju za využívání prostředků sítě, kde se s náma nepočítalo. Klidně jste nas mohli dropnout a říct, běžte někam, tudy prostě nepojedete. Nevim nevim, jak bysme to mohli teda vyřešit lokálně, když jsme se nemohli nikam připojit! VŠB-nk je full, Ronja na AP TONY neni, a zbývalo jen přez Freenkyho a řešilo se to na IRC přede všema, takže o tom věděl bandolik dopředu.
S Geckem mohou byt problemy s rusenim. Ale kdyz se to vyzkousi na tu kratkou vzdalenost, ktera na spoji Bandolik-FBI je, mohlo by se nam ulevit. Navic by se mohl angazovat i Vasolek, jak se jiz drive nabizel. My s Hrabovou, Radvanicemi, Vratimovem, Mar.Hory a casti Zabrehu chceme na jaro vyresit novou ronju na Dr. Maleho v Mar. Horach. Takze dva kvalitni vystupy na VSB (FBI a Dr. Maleho) by prispely ke kvalitnejsi siti v teto casti CZFree.
Uvitam jakoukoliv diskuzi na tema jake zarizeni by mohlo vyhovovat na spoji Bandolik-FBI na standartu "g" zatim mam tip na linksys WAP54.
Toto zarizeni nemam vubec odzkousene. Nerad bych aby potom nekdo musel chodit kazdy tyden resetovat AP na strechu FBI.
Problem bude i s napajenim pokud neni stejne jako u TWL A-14 tak se bude muset udelat znovu. Jestli mate nekdo funkcni spoj na "g" a muzete poradit budu rad.