Mam spoj postaveny na LinkSYS WRT54G a WAP54G a mam s nim problem - v nepravidelnych intervaloch a pomerne casto prestava komunikovat na wireless casti, obidve zariadenia sa po ethernete daju pingat bez problemov stale. Spojenie sa po vypadku same obnovi, cize zariadenia nezmrznu len nejak zblbnu, niekedy trva vypadok par sekund inokedy aj 10tky minut.
Cim to moze byt ? zatial som neskusal novy ALECHEMY firmware, vo WAPe mam original LinkSYS 2.0.7 a v WRTcku 3.01.3, skusal som to v byte cez niekolko stien a funguje to bez problemov, akonahle to ale ma ist cez outdoor ma to problemy. Skusal som rozne anteny, aj kabelaz ... problem teda vidim v samotnych zariadeniach. Teoreticky by na to mohol niekto utocit, ale to vylucujem lebo sa to sprava rovnako aj ked som to testoval v inej casti mesta ( a silne pochybujem ze by sa utocnik presunul somnou ) )
Potreboval bych poradit co udelat abych na tomto routru mohl sledovat objem dat z a na internet (kabelovka) ps:nerozumim linuxu
a dalsi otazka jak nastavit tento router na co nejrychlejsi spojeni z macem (802.11g standard) max z maca me to jede okolo 1500-1600KB/s a na maca okolo 2100KB/s coz se me zda divny ze ta rychlost je rozdilna??? dik m
A k tomu odkazu vubec nevim vo cem se tam pise a ani tomu rozumet nechci
zajimala by me spis varianta nahrat firmware kterej to bude umet ps:linuxu nerozumim uz sem to psal
Mam tu jeden wrt54gs, firmware z openwrt.org, nastaveny jako routujici klient.
Kdyz ho zapnu vse jede v pohode, ale kdyz chvili jede a rebootnu(prip. vytahnu ze zasuvky a zas zapnu) ho tak sice najede, ale wifi cast tak nejak nefunguje(tz. neasociuje se, 'wl scan' nenajde zadne site i kdyz ap vysila vedle nej). Aby zas normalne fungoval, musim ho nechat chvili vypnuty a pak zapnout.
Ahoj
mam takovy maly problem dal sem si Alchemy 6 rc5 do wrt54g, bezi jako
klient, ale problem je ze mi klienty schovava za svoji ip, ale kdyz se chci dostat na jakeho koliv klienta, tak se na nej v poho dostanu, nevi nekdo v cem je problem nebo co delam spatne .
Dik za nejakou radu