Mam asus wl-500GX a potrebuju routovat czfree i chello. Tak jsem hodil do asusa olega, AP prepnul do client rezimu, nastavil routovani, nastavil maskaradu a vsechno to jelo. Ovsem po par hodinach se na eth1 (wifi) maskarada vypla a na eth0 (chello) normalne jela. Docetl jsem se tady ze to dela nejaky zly pes a ze se to da resit zrusenim aktualizace casu z netu. Tak jsem to vypnul ale router to dela stale dal. Po par hodinach mi proste vymaze nastaveni v IPTABLES a hodi tam svoje nastaveni. Chtel jsem to vyresit OpenWRT firmwarem ovsem ten mi v GX nefunguje :( (nechtel mi nekdo do openwrt pridat jeho podporu? ). Kdyz se tam pokusim nahrat openWRT a podle navodu cekam minimalne pet minut (cekaljsem 10) tak porad blika jako by byl v restration modu. Taky ze je. I po resetu je v restore rezimu. Proste nefacha. Mate nekdo nejaky rady jak vyresit problem s iptables nebo s openwrt? Dekuji mockrat . Btw ted jsem jeste k tomu zjistil ze i eth0 mi to nenatuje. Apritom v iptables ta maskarada je :P. Tak ja uz fakt nevim...
olegovo fw... tim myslis oleguv firmware nebo nejakej oleguv firewakk? . Mno nejradsi bch tam hodil to OpenWRT ale fakt to nejde. Hazel jsem tam tusim od jaha2x. Z nejakyho mirroru tusim. Pac ted mu ten server nejak nefacha :P. Kdyztak bych byl vdecny za radu jakej openwrt tam hodit od koho a jakou verzi.
Panove
potreboval bych nasmerovat trochu rozumnym smerem tato oblast je pro me neznama.
Mam v PC kartu XI-626 a na ni propustnost 300MB/s. Pokud ale kabel zapojim do ASUSu tak mi propustnost klesne 100MB/s. ASUS mi bezi v klient modu a zatizeni prakticky 0. Odezvy na ping jsou prakticky stejne jak pres kartu XI tak i pres ASUS.
Jen jsem si vsiml, ze pri navazovani spojeni pres FTP to trva pres ASUS asi tak 7 sekund zatimco pres XI-626 je spojeni navazano okamzite.
Muze mi nekdo poradit kam mam uprit svuj zrak? Co otestovat? Co overit?