to Vox:
Takze ty UTP rozdvojky, co jsem videl v nejakem e-shopu za 300Kc jsou takovehle pasivni prvky? Teda fuj! Vyrobit pajkou - to prijde na par desitek Kc.
tak tohle jsem viděl použít ojediněle a v krajním případě např. v rozvodu sítě už nebyla kapacita a bylo nutné připojit ještě jeden komp navíc. Pak je možné dva porty u swiche sloučit speciální rozbočkou a na druhé straně opět rozdělit. V celku to znamená osadit 4 zásuvky a 2 vidlice RJ45. Cena redukce převyšuje podstatně cenu druhého kabelu. Vzhledem k přeslechu v kabelu se shoršuje čitelnost přenosu (Nexty) a z praxe mám naměřeno snížení rychlosti až o 50%. (a taky třeba nic !!)
Polohování vodičů je 1,2,3,6 pro PC1 a 4,5,7,8 pro PC2.
Jedna ta redukce příjde na cca 220,- Kaček.
Redukce uvedená v minulém příspěvku je jen "paralelka", má sice lákavou cenu, ale nelze ji tady využít.
Nekdo tady proklamoval, ze na 1 UTP nelze nahazet 3 koncove sitovky.
Dlouho jsem tomu veri, az do minuleho tydne, kdy zbyl kousek kablu a hromada starych SIS sitovek. Nechtelo se tomu jet(osobne bych rek, ze to ani jet nemuze..modulace, napeti atd), ale po prehozeni "vyhybky" na 10FullDuplex najednou vsechny konce udelaly BLIK a frcely.
Kazdopadne takoveto spojeni je leda tak na otestovani "nervu" sitovek
No to si dost dobre nedokazu predstavit jak to hodlas propojit.
Na UTP je oddelene TX/RX a na BNC jaksi nee.
Jinak mam taky do jedny zasuvky natazeny 2 porty jednim kabelem a 10M jedou bez problemu - flood ping z jednoho stroje pres hub na druhy po temze kabelu 0%PL.
Podotykam ze 10Mbit (zatim tam neni svist)
Na jedne strane dvojzasuvka a na druje strane rozdelene pary a primo nakrimpovane konektory -> hub.
Trosku si asi nerozumite.
Nejde proste sproste bez nejakeho aktivniho prvku propojit 3 UTP porty.
Co jsem tu popisoval (a nejen ja) je paralelni propojeni 4 portu (2 a 2) jednim kabelem.
Jakýkoliv testy s BNC uvítám, pořád jsem spokojený uživatel koaxiálu. Ale chtěl jsem do sítě přidat AP, koupil jsem kvůli tomu hub s BNC a ono to nejede... UTP klienti na hubu mají mezi sebou PL, mezi UTP a koaxem je PL nepoužitelnej... Takže koax nechávám a kvůli AP potáhnu až od serveru UTP kabel
Koax se nejlip meri ohhmetrem. Vrazi se hroty do BNCcka a kdyz ukaze 25Ohm, je to v poradku. Pokus bude uskutecnen, jenom co se mi dostane do ruky UTP+kleste. Mozna v lednu.
Edison z DDM Praha 6 rikal ze to jde. Rozhodne tim neznicim ani tu sitovku za 10Kc, co jsem dnes koupil ;-)
Jinak měřit koaxiál pochopitelně umím, jak říkám, blbej bude ten hub...