rad bych pripevnil na stozar spolecne TV anteny antenu pro prijem Wifi. Cetl jsem tu dost o moznem ruseni TV signalu wifi antenou (zejmena signal TV Nova). Na vrchu stozaru spolecne TV anteny (cca 2,5m) je na jedna mala yagina nasmerovana na Zizkov).
Muj dotaz je tento: jakou antenu pro klient provoz (sito, yaggi...) lze umistit na spodek stozaru, aby byla nejaka jistota, ze me ostatni najemnici nesezerou, protoze jim zacnu rusit prijem TV?
Majitelka domu by chtela, aby to namontovala "odborna firma" (a ja bych se nechtel s ni dostat do diskuse ohledne veci jako uzemneni atp...). Nemam problem zakoupit nejakou "profi-made" antenu (rady samozrejme uvitam).
IMHO je televizni pasmo od 2.4GHz celkem daleko. Nemelo by se to rusit, aspon pokud ty frekvence nejsou dvoj,troj...nasobek. To spis jina elektronika pobliz (apcko).
Nejakej guru: Jaka je frekvence Novy?
Potvrzuji že to neruší. Svoje síto mám od televizní antény cca 1,5 metru, televizní je výš, obě míří zhruba stejným směrem. Pod sítem je i satelitní parabola. Nic není rušeno. Ale televizní vysílač mám blíž než kilometr, takže signál je silný.