Připojil jsem na své AP mgr. Martina Malčíka. Když jsme se o CZFree a způsobu jak je organizováno bavili, líbil se mu systém jaký je zde jakž takž vybudován a nabídl další pomoc. Jako ředitel Centra Informačních Technologií má možnost nabídnout budovy na kterých by jsme si mohli postavit přípojné body (samozřejmě ošetřeny příslušnou smlouvou, ale to už je na domluvě). Výhoda je v tom, že míst kde je tato možnost je několik a vzájemně jsou propojeny optikou.
Mezi místa, kde jsou budovy OU patří:
Zábřeh u nemocnice
Fráňy Šrámka
Zelená
Bráfová
Dvořáková
ČS. legií
Sokolská
Hladnov
Dále jsou dva body propojeny mikrovlnama:
Špalíček
Vítkovické nádraží
Jaká přesně je použita technologi nevím, na podrobnosti jsem se neptal, dokuď nevím zda je nějaký zájem o případném využití nabídky. Samozřejmě nabídl také konektivitu do inetu (cenu orientačně naznačil u 10 megabitu cca 35k, ale předpokládám, že by se dalo nakupovat i po menších balíčcích).
Nevím zda to něčemu pomůže, ale potom co se upíná spousta lidí a prostředků pouze na VSB si myslím že to má smysl. Pokuď by měl někdo zájem o podrobnější informace, není problém za ním zajít a poptat se na doplňující informace. Jak říkám, podrobně jsem se ho na ně neptal. Gooorila
VSB samozjremje zadnou konektivitu neprodava! VSB pouze dovoluje svym zamestnancum a studentum pripojit se do skolni site pres VPN koncentrator (ktery je dostupny z CZFree). Dale VSB umoznuje tranzit po jejich vlastni infrastrukture.
Konektivita "z VSB" se bere od GTS - na VSB ma spousta provideru sva zarizeni (je to vyhodne misto, konci tam par optickych kabelu....).
Prodej konektivity "ostravskou univerzitou" to asi nebude, protoze by to JEDNOZNACNE bylo poruseni pravidel CESNETu, spise tam take maji k dispozici konektivitu od nejakeho jineho parnera.
Je zajimave, ze to neni ani pul roku co jejich CVT bylo proti teto myslence a to i pres podporu ze strany VSB. Nicmene casy se zrejme meni, jsem napjaty, protoze by to byly dalsi vyhodne body. Zahajime tedy jednani znovu a uvidime co se z toho vyvine.
ohledne centra by to bylo geniální, protože by to pomohlo vyřešit problém s přetíženou EKF kde neni možnost na střechu nic pridavat. souhlasim v pripade potreby pomuzu s cimkoliv.
ja jsem v centru denne od 10 - 17 a mam to co bych kamenem dohodil na ostravskou takže když date vedět předem klidne dorazím... a myslim ze o tom i neco malo vim..... klidne prijdu