Ahoj,
mam dotaz na VPNkare. Zkouseli jste se pres novell klienta dostat na servery do skoly? Na Microsofti sit se dostanu, ale jinak ne. Pise mi to, ze nemohl nalezt strom TUO. Jinak mam myslim vse nastavene jako v praci a tam mi to jde normalne....
Dlouho jsem tu nebyl, což neznamená, že mi už je vše jasné. Naopak, nechtěl jsem tento trhead zahlcovat :-)
Ovšem tento problémek mě už děsí 3 dny. Připojen jsem přes wifi a přestal mi fungovat vestavěný ftp klient v programu na generování weblogu. Problém je v tom, že u ostatních ftp klientů které používám, stačilo použít pasiv mod a jsou funkční. Přes prohlížeč je taktéž ftp bezproblémové (XP Home- jespr IE6SP2). Jen ten program na generování, po příkazu na upload přes ftp na web, vyhodí chybu "500 Invalid PORT Command". Bohužel tam nemám možnost nastavit taktéž pasiv mod. Používám port 21 a zkoušel jsem i 20. Nic, pořád stejná chyba. Zajímalo by mne, jestli jste se už někdo s tím setkali. Neřešili jste někdo něco podobného se svými klienty?
Uz tak mesic resim nasledujici problem. Nemuzu se dostat na jakoukoliv adresu v czfree. Zadam treba 10.152.x.x o ktere na 100 % vim, ze tam bezi www stranky a napise mi to, ze nemam potrebna prava prohlizet tyto stranky. Pritom ping na stejnou adresu jede bez problemu.Pred mesicem to jeste jelo bez problemu. Vyzkousel jsem snad vsechno,reinstal systemu (i kdyz ne kvuli tomuto), proxy zaplou nemam.Jsem pripojen na AP SEAC1 na Bazalech, ale LW tvrdi, ze je problem na me strane a ne na jeho.Neni duvod mu neverit. Zadny firewall na routeru jsem nedaval.Proste to z niceho nic prestalo fachcit.
a ci takhle vypnout proxy pro adresy z rozahu 10.0.0.0/8?
Tuism ze v IE se to jmenuje nastaveni site internet a pri polozce pripojeni je nepouzivat proxy pro.....
jinak samo i pro .czf mas li spravne nastaveno DNS na 10.152.16.116