Jenze ja chci delat tohle a vymyslet nic nebudu, na to nemam :-)
Rikam ze udelame neco mezi vrabcim hnizdem a tistakem, tj. kratky cesty na tistaku a delsi vzduchem dratama, soucastky na tistaku, to mohlo fungovat ne ?
Ach jo.Nikoho to asi nezajima.Do ronji 100Mb jsem napsal,ze jsem se z duveryhodneho zdroje dozvedel,ze jednomu typkovi beha spojeni pomoci Laseroveho ukazovatka rychlosti 100Mb na 1km bez jakekoli logiky (ML6652) a nikoho to nezajima.Pry ten LASER napojil primo na TX ze 100Mb TP sitovky a na prijimaci dal nejaky jednoduchy zesilovac a je to.Mozna,ze tam ma nejaky jednoduchy modulator/bias pred tim laserem,ale kazdopadne tam nemusi mit zadny integrac s dvouvrstvym tistakem
To je vono.Ten muj kolega z prace,co mi o tom rekl,na nej zatim nema kontakt,ale protoze ho zurive bombarduju,kdy uz mi ho sezene,urcite to bude brzy.Uz jsem mu zacal i vyhrozovat ;-)) Pry to je nejaky silenec z CVUT FJFI,protoze tu prijimaci a vysilaci cast zalil do betonu,aby se to nehybalo.A prej mu to fakt funguje na kilometr.Ma ale LASER ukazovatka za 1400kc jedno. Teoreticky,proc by to nemelo jit? Vystup TX jsou dva dratky,po nejakem drobnem zesileni se to pripoji primo na ten LASER a je to,ne? Prijimac se pouzije stavajici k ronje,nebo lehce upraveny na 100Mb a je to. Skoda,ze ethernet 1000Mb ma 8 paru a ne 4. Leda pouzit dva LASERY a ruzne vlnove delky a na prijimaci strane nejaka barevna sklicka
Ten napad s obloukovou tyci co se s ni daji stelovat oba smery soucasne je genialni. Nicmene se obavam,
ze to nebude mit potrebnou dlouhodobu smerovou stabilitu. Protoze cloumani vetru pruznymi deformacemi tyce postupne vycreepuje tyc utazenou matkou v dire od jednoho dorazu k druhemu a to vzhledem k velikosti krystalu diody staci k tomu, aby se paprsek posunul k sousedum.
Mam AUI moduly postaveny na plosnaku, s SMD soucastek, nova verze na prvni zapojeni (3 hodiny), 9 dratovejch propojek (vetsina napajeci). 14milionu packetu bez packet lossu. propojeny jen 2x koaxial, (nemam HPWT-xxxx).
Ma nekdo zajem ??? mam je nekam dat na WEB ?
Prvni verze chodi taky ale jen jeden modul, druhej ma nekde chybu a ma packet loss.
Uz mam skoro hotovou i TP verzi ale chybi mne jeste asi dve soucastky a nejaka propojka a budu testovat.