Už dřív jsem se zajímal o toto AP a o nastavení klientského módu. Četl jsem toto téma asi do stránky 50 a pak jsem klientský režim vyřešil jinak (nechtěl jsem na síti routování)
Teď ale přece jenom potřebuju toho klienta zprovoznit a nějak se mi to nedaří a to hned na začátku. Řídil jsem se přesně podle návodu na I4 (WL500B) podařilo se mi nahrát firmware 1.7.5.6-5, přihlásil jsem se telnetem, zadal
nvram set 13_x_ClientMode=1
nvram set 13_x_IBSS=1
nvram commit
Nahodil web rozhraní a ouha, v kolonce Operation mode je pořád Acces point. Zkoušel sem to tam zadávat víckrát, ale bez ůspěchu.
Nevíte někdo co s tím? Návod jak pro blbečky a já sem to podle něj nezvládl...
Tak skus po tej procedure s NVRAM pred tym nez ides do WEB rozhrania, restartovat ASUS a budes tam mat CLIENT - bohuzial aj tak sa mi nepodarilo pripojit na AP.
Jasně, to reboot v tom návodu chybí... Co mě ještě napadlo, dát tvrdý restart, ale samozřejmě že to nastavení pak de do háje. Díky moc za rady, už to jede ;-)
Zdravim, chcem sa spytat:
Mam asus wl500g, firmware 1.7.5.6-5 a rozbehol som klienta.
Pol roka v pohode ale teraz si provider zmyslel ze spusti sifrovanie.
Takze on si to predstavuje tak ze, z internetu sa napoji na moju IP,
a ja mu dam meno a heslo a on sa dostane do weboveho rozhrania, kde zada kluce, a zmeni pristupove meno a heslo. Cize ja mam kupeny asus, ale nebudem ho moct menezovat :(. Problem je ale v tom ze on sa z vonku po zadani mojej IP nedostane do asusu. Da sa to nejak dodatocne spravit a spustit http.
V starsom firmware si pametam ze sa dalo z vonku napojit.
Vopred vdaka.