no jako kdyz budu omezovat az u klienta ... tak se me na AP pripoji kdo chce a bude mit neomezeny net ... to je v realu nepouzitelne !! omezovat musi AP ... proc by lehala kvuli tomu sit ?? ... krom toho co dam uzivateli domu ... to si muze sam lehko prenastavit ... (reset na default a je to) ...
- development
- freenet, education
doteraz bol router na mieste kde je nakreslena IGW1 a nebol ziaden problem,ale doslo k reorganizacii nasej siete tak sa router musel premiestnit na miesto kde je IGW2 a tu je problem ... Pocitace ktore su za tym ovislinkom (client),cize LAN1 a WIFI klienti sa sice dopingnu na IGW2, ale nedopingnu sa za nu... Viem ze to je notoricka vec tykajuca sa Ovisu1120AP,ale neda sa to nejak obist ???
Vsetky PC su na jednej sieti 192.168.0.0/24 siet za IGW2 je 163.154.1.0/18. IGW2 pracuje ako NAT router/firewall s pridelovanim sirky pasma jednotlivym uzivatelom ...
Dufam ze tak sa to da obist ze by som tam spravil ad-hoc spoj pomocou toho Ovisu co tam je a este pomocou jedneho...
Viem ze by to bolo naj riesenie ale momentalne niesu nejak peniaze na zakupenie noveho ovisu ....
ked bola gateway do internetu na mieste gde je IGW1 tak islo vsetko OK.Ale potom sme koli reorganizacii siete museli gateway premiestnit na miesto kde je nakresleny IGW2 a teraz sa nemozu klienti na LAN1 ani na WIFI1 dosat do internetu. Viem ze je to notoricky problem ze ked je v rezime klient tak neprepusti paket ktori nepatri do lokalnej siete ... ALE neda sa to nejak obist ???
teraz by som nerad staval AD-HOC spoj Ovis-Ovis , lebo na to niesu peniaze ...
Naposledy upravil zeleny panter 05.11.2004 v 20:20
ludia, mal by som otazku;
ked ma to zariadenie identicky hw ako ovislink 1120, ako je mozne, ze stiha okrem toho, co vedel ovis, aj routovat a shapovat? neprejavuje sa to na kvalite spoja a rychlosti?
mam v plane pouzit ho namiesto kombinacie (ako klienta) PC s linuxom + ovis 1120. takto to slape v pohode, neplanujem pouzit wepko ani shaping, ide mi cisto len o routing. chcem to pripojit priamo do switcha a zamedzit broadcasting do zvysku siete (za wifi spojom). momentalne mam speed okolo 5 mbit a dobru stabilitu (rekord uptime som mal zatial na 74 dnoch), potrebujem vediet, ci mozem s rovnakou rychlostou a stabilitou ratat aj pri tomto zariadeni, len s tym rozdielom, ze nebudem musiet pouzit externy router .