Když už jsme u toho: u 3.07b2 nelze vypnout 4x mód a tím pádem ani snížit např RTS threshold. Ten mód vidět není, pozná se to až ve zdrojáku té stránky.
Kromě toho s podivem ani reflash zpět na 3.02 to nevrátil do původního stavu. 4x mód tam je furt natvrdo ...
Jaké jsou vaše praktické zkušenosti s 3.02 a 3.07b2 či novější 3.07 a 3.10 co se týče dosahovaných maximálních rychlostí v režimu most s 22Mbit ?
My používáme asi 10 těchto d-linků a všechny s fw 3.10 a celková spokojenost.
Používáme i 256bit wep, inspirovali jsme se u Ryse.
Používáte 22Mbit a krátkou preambuli ano a proč a ne a proč.
My ji nepoužíváme, neb v ní je více duplicitních paketů když je zapnutá. A co vy ?
Vše C2.
Stay d: 3.10 zatim nepouzivame, protoze sme nemeli duvod zbavovat se 3.07b2 ) slape nam na tom 5 bridgu a bez problemu...pouzivame 22mbit, protoze je to rychlejsi o neco a duplicitni packety zatim nikomu v siti nevadily, na ty nase lamoidni potreby, prednost davame dlouhe preambuli, pac to s kratkou ma vic problemu v zarusenym prostredi...coz tady jednoznacne je.
ja bych mel dotaz, uz se vam stalo, ze by dlink zaril min nez ma? dneska sme to resili, vymenili sme kabel, vsechny kanaly, veskery nastaveni a nakonec i vsesmer a porad vsude salbej signal, resp o 90% slabsi jak predtim (netstumbler)...vymenit za jinej kus to stihnem az koncem tydne, tak me zajima, cim by to tak mohlo bejt?
a druha vec, nevite jestli je v rezimu bridge funkcni regulace vykonu? ja si to v ramci testu snizil na minimum a slape to bez jakyhkoli zmen, coz mi pripada divny
Zdar,
tak jsem pracně pročetl cely tento thread a nejsem z toho teda moc moudrej.
Potřebuju nasadit HW AP client misto soucasne XI-626 (router chci nastehovat do bytu- vysilam stejne z nej)
Ale nejak z tohoto threadu nevim zda tento vyrobek by je vhodny.
Jsem napojen na AP Compex WP11B+
Tak potrebuju poradit zda mam tohoto dlinka poridit a jaky firmware do nej dat. Ci jestli mi doporucite neco lepsiho(ale financne normálniho).
Napadla mne take moznost pouziti dvou dlinku v rezimu bridge - to jsem se docetl ze pry beha bezproblemove a hlavne 22Mbit nebo jeste mne napadlo nasadit Gcko.
Tak pls poradte, fakt uz nevim. - nekdo mi totiz rekne ze jo a druhej ze ne.
poviem ti tak , mam v sieti len dlinky DWL900AP+ jedno ap a 4ria klienti. Maximalna prenosova rychlost je 400 KBps, ale ked takto jeden od druheho klienta stahuje, ostatnym ping skoci na 200 ms a ledva mozu browsovat internetom. normalny ping zo stanice na stanicu je okolo 4-5 ms.
Inac su to bezproblemove zariadenia. Stve ma len to zahltenie siete ak tahaju dvaja klienti medzi sebou plnou rychlostou. Internet nijako obmedzeny nie je kedze mame 512kbps linku.