Cau lidi tak v <b>CB je v plnem proudu priprava na rozjezd netu<b> v celku za super cenu a neomezene s tim ze zbyva doladit veci detail a to kvalitni konektivita do netu! Avsak jednani s poskytovately je v plenm proudu takze az to bude hotove dam vedet. Samozrejme hlasit se muzete uz ted!
Jinak Satnet nebrat pro pripojeni veci site opravdu je latentni! a Tele2 je kompromis vyhodnejsi pro poskytovatele! :(
Za tim cau Vladog
Zdravím, lidi ;-). Jsem z ČB a mám taky zájem o nějakou pevnou linku domů. Jinak jsem zaměstnán jako technik HW/SW, takže bych se mohl přidat i k nějakému tomu budování...
Děje se něco v ČB ohledně free-netu?
Dlink DWL-520+ je docela novinka cca za 2.500,-Kč Wireless network PCI card for desktop 22Mbps With both WiFi™ certification compatibility and IEEE 802.11b wireless LAN industry standard compliance, the DWL-520+ adapter provides you with excellent network interoperability.
Dá se použít pro přenos dat ve czfreenet?
Myslím, že ano. To by bylo řešení.
Čauky lidi,
rad bych se pripojil k siti v ČB, ale nezjistil jsem zda je jeji rozvoj nejak rizen, ci zda se jen vzdy dohodne nekolik lidicek a vytvori vlastni lokalni sit.
Uvazuji o zprovozneni AP, ale zatim nemam jeste dostatecne zkusenosti, a neznam cloveka , ktery by mi s tim pomohl.
Mozna by to chtelo zalozit nejaky organizovany koordinacni team, jenz by poskytoval informace a doporuceni k pokryvani naseho mesta (jako je to napr v Praze).
Chtelo by to asi nejakou schuzku vsech lidicek kteri maji o tento projekt v nasem meste nejaky zajem.
Rád bych tedy chtěl diskutovat o siti v CB a hned polozit nasledujici otazky:
1) jsou zde v CB a okoli nejaky dobrovolny odbornik, ktery by poskytnoul pomoc s AP.
2) je zde nejaky zajem nejak vytvorit nejaky (nekomercni) koordinacni team pro vytvareni metropolitni site
Předem děkuji za všechny příspěvky.
S pozdravem Jihočech :-)
Udělat ňákej net by bylo supr, jesli někdo něco budete zařizovat, klidně se připojim, mam drobný znalosti tědlech vjecí, takže můžu s něčim pomoct. Jenom mi prosim někdo řekněte, jakou technologií to chcete uskutečnit, docela by mě to zajímalo. Na pivo bych klidně zašel :-) Jinag sem z Kněžskejch dvorů.
Budějovičtí, můžete majlovat na wifi@seznam.cz
V současné době probíhá příprava na testování 3-4 AP.
Nepište vy, co si myslíte že by se na provozu free-sítě v Č.Budějovicích dalo něco vytřískat a nebo z ní jinak profitovat, ale pouze vy co chcete přispět, ani ne tak finančně, jako spíše zkušeností, nápadem, manuální nebo duševní zručností i jinak. Pak-li že to bude "běhat" , dostanem se přes nástrahy a úskalí kterých je v Č.B. nemálo budem rádi za každého nového spolu-podílníka nákladů.
Jsem jeden se zájemců připojení Freenet v Č.Budějovicích.
Jsem schopen dodat sí?ové karty DWL-520+ a 2.500,-Kč bez 22%DPH funguje 22MBit/s
Mohu zajistit několik AP přípojných bodů a to Pražské sídliště, Hosín a Žižkova.
Hotové AP stojí 5.200,-Kč bez 22% DPH.
Karty fungují na předělanou anténu od dřívější kabelovky, která již stejně nefunguje, ale dá se použít jako směrová anténa.
Myslím, že mnoho lidí vlastí tuto anténu kterou již jinak nevyužije.
Čekám na odezvu
Kolik nás již je???????
Každým dnem čekám dodávku wifi karet a budu je testovat.
Výsledky oznámím.
Jestli již nějaká sí? funguje zadejte možnost připojení a umístění AP antén.
Díky
Miloslav Švácha
Žížkova 24
České Budějovice
maximus@volny.cz
tak bezva.
hele,ja o tom co se tyce technologie,praxe ani teorie nic moc nevim,ale jak rikam,pokud nekdo vytvori ten AP/zrejme naky wireless switch? zkratku bych typl na Acess Point/,rad se pripojim.ja to nezacnu,ani ne tak proto,ze bych sam ten bod nechtel udelat,ale proste proto,ze to neumim.
pivko s odorniky bych uvital
pro odbrniky:
na kolik by teda vyslo zarizeni casem proverene a funkcni?
a pokud by teda byl nakej ten sraz,tak mi prosim nekdo poslete sms,na net chodim tak jednou do tejdna-
776575491
jak sem říkal nejsem žádnej machr, ale myslim si stejně jako kolega wont, že WiFi je napytel, panž ve venkovním prostředí to nebude fungovat. Měli sme ten Dlink v práci a jak se vylezlo před barák, tak bylo mrtvo. Proto bych byl rád kdybyste někdo vymyslel jinou technologii, kterou by to šlo províst. Rád bych s něčim pomoch i když ty 2,4 moc neznam, instaluju 3,5 Ghz antény od Alvarionu pro Tele.
Další věc co chce dořešit je přípojnej bod. Wireless připojení bude na todle asi pomalý (u Tele je to někde kolem 30 kB/s a když se na to navěsí deset lidí, tak je pohehe :-)), a optiku tu asi nikdo nemá...teda kromě Univerzity, a ta nám to asi nepučí :-).
Takže přemejšlejte, když někdo vymyslíte něco rozumnýho dejte mi vědět, rád se zapojim. Slovo bych vo tom klidně hodil, řekněte mi kam chodíte do hospody :-)
jenže víš co...musíš taky koukat aby to stálo rozumný prachy. Když uděláš ptm, tak to bude pro víc lidí, a pro deset lidí to stačí na pár desítek nebo stovek metrů. Uvažuju o vytvoření sítě...jeden AP, a několik tědle sráčů, který umí v okolí desítek nebo stovek metrů vobsloužit 10 lidí. Teda jesli to chápu spráfně :-) Na druhou stranu bez externí antény, je to stejně asi v p....i :-( Myslim že složitější je vymyslet propojení lidí, než vymyslet providera, takže bych nejdříf spojil kompy a pak hledal toho, kdo nás těma datama nakrmí.
Čuz salouš
PS : Jesli někdo chodíte na xchat, tag si tam vo tom můžem hodit slovo. Chodim do mísnosti Budějce a mam přezdífku Saliven.
to Saliven
Ja te chapu, ale ty bunky by musely byt moc maly a huste rozmisteny, jinak receno APcka by si musela koukat do oken. To se asi bude tezko realizovat. Jinak v ramci jednoho AP by to samozrejme fungovalo bezvadne a bylo by to levny. Nebo AP pospojovat jinymi kartami a i tak by byla bunka moc mala. Ale jak rikam Symphony se uz nevyrabi a nevim kolik by s e jich jeste dalo sehnat. A Home RF bys musel vykuchat a prisel bys o zaruku.