Jasný. potřebuješ anténu - koax. - HW AP - UTP kabel - PC. Jestli tam chceš mít 4 PC, tak to udělej přes HUB. Šlo by to taky tak, že by sis udělal: anténa - koax. - wifi karta v routeru (starý PC) - a v něm by si měl sí?ovky - UTP (1-4) - PC (1-4). Jinak sekoukej jestli ten Hadware je plně kompatibilní s 802.11b, pak by to mělo chodit bez probůémů. Já jsem si koupil TP-Link a jsem dost spokojený!
U těch HW AP pozor jen na jednu věc, některá HW AP špatně šachujou s MAC adresama, takže nejde spojení anténa-koax-HWAP-HUB-2aVícePC, ale jen anténa-koax-HWAP-routerPC-HUB-2aVícePC. HWAP v 1. případě IMHO neví jakou MAC adresu propagovat dál, HUB nemá a více PC má více MACů. Ve 2. případě je to jasný, propaguje MACa routerPCčka. Tohle je záležitost levných HWAP. mám dojem Ovislinku WL-1200ap.?? Nejlepší, když to budeš kupovat, zeptat se prodejce a říct mu, jak to chceš zapojit.
Iceman
Posledni dobou se stale casteji opbjevuje v dmesg na routeru:
wlan1: LinkStatus=4 (Access point out of range)
wlan1: LinkStatus: BSSID=00:60:b3:6a:5e:5e
wlan1: LinkStatus=5 (Access point in range)
wlan1: LinkStatus: BSSID=00:60:b3:6a:5e:5e
wlan1: Setting ALC to 0
wlan1: Setting TX power to 127
a vzdy dojde ke shozeni vysilaciho vykonu karty na 0dB ... sice uz bezi na pozadi skript, ktery kazdych 15 vterin kontroluje vykon karty a pokud je spatne, tak se jej znovu pokusi nastavit, ale nekdy to trva i nekolik minut, nez se se to chytne a zacne opet fungovat...
asi odchazi karta (nebo antena??)
upgrade kernelu a hostap (dle ocekavani) nezabral
timto se vsem omlouvam, za kolisajici spoj ven z Kobylis, ale kartu na vymenu budu mit snad pristi tyden :(