Tak lidicky...
AP CzFree.Vysehrad.Ondra.Soukup bylo o weekendu osazeno "omni 8" vsesmerovou antenou tim padem funkcni a Full Street Acess AP.
Zatim teda hledam spoj do czfree, takze pripojeni optikou na TransGas mi pripada jako super vec i jako nahradni spoj Deu - TransGas ;-)
-------AP iNFO------
|Channel 5
|DHCP
|Free 512 Kbs internet
---------------------
Jinak jsem chytl peke.czfree.net se standartni PCMCIA a byl jsem pripojen na connected foru.Good
Mam pristup na strechu (kousek od magistraly na P.Povstani smerem do Nusli, node TABORAK) a planuji se pripojit, pokud to bude mozne a prinosne tak casem vybudovat AP. Prosel jsem si s notebookem strechu na baraku s timto vysledkem (razeno od nejsilnejsiho AP):
ESSID:"RESIZ WGATE" Quality:30/100 Signal level:-68 dBm Noise level:-98 dBm
ESSID:"jfk.bohnice" Quality:25/100 Signal level:-73 dBm Noise level:-98 dBm
ESSID:"pwk" Quality:21/100 Signal level:-77 dBm Noise level:-98 dBm
ESSID:"8fe2dd" Quality:19/100 Signal level:-79 dBm Noise level:-98 dBm
ESSID:"SIT33" Quality:19/100 Signal level:-79 dBm Noise level:-98 dBm
ESSID:"CZFree.Net.moskva" Quality:18/100 Signal level:-80 dBm Noise level:-98 dBm
ESSID:"ASUPPORT" Quality:18/100 Signal level:-80 dBm Noise level:-98 dBm
ESSID:"W" Quality:14/100 Signal level:-84 dBm Noise level:-98 dBm
ESSID:"ToneTransit" Quality:12/100 Signal level:-86 dBm Noise level:-98 dBm
ESSID:"AP1_BN_WIFI" Quality:12/100 Signal level:-86 dBm Noise level:-98 dBm
ESSID:"casablanca" Quality:11/100 Signal level:-87 dBm Noise level:-98 dBm
Chci si koupit kvalitni smerovku (sito 18-24dB), staci mi takovyto vysledek pro kvalitni prijem signalu?
Spousta tech ESSID je i komercnich, ale snad krome CZFree.Net.moskva jsem o zadnem AP nesehnal zadne informace, nevite o techto essid nekdo neco?
doporučuji provést měření s externí anténou, kterou budeš mít připojenou k NTB. S integrovanou Wifi v NTB toho moc nezjistíš. Signál z "CZFree.Net.moskva" je tak na hranici fungování. Možná by neškodilo udělat pár fotek.
Zdravim!
Od pristiho tydne budu bydlet na 5. kvetna 52 (magistrala kousek za Nuselskym mostem) a zajimalo by me, jake jsou moznosti pripojeni do site?
Priznam se, ze jsem uplny novacek, chci si jeste precist, jak vubec na to, ale zajima me nejdriv, zda ma vubec cenu se tim probirat. Abych pak nezjistil, ze stejne neni kam se pripojit )
Predem diky za info i za shovivavost.
S pozdravem mus@shi
Ahoj vsichni na Pankraci. Chtel bych upozornit na nove budovane AP "L@zna 2" (odkaz na panoram. fotku na mape), ktere zrejme pokryje velkou cast zatim nepokryte oblasti mezi stanicemi metra Prazskeho povstani a Pankrac. Ap je ve vystavbe, predpokladana doba spusteni je (pokud nenastanou nepredpokladane okolnosti) konec prazdnin.
Bylo by mozne priradit pro vysehrad rozsah IP adres ktere bysme mohly pouzitvat ? Podle me je to zacatek neceho...driv nez bude AP
koho se mam zeptat na ty adresy ?
Vysehrad uz je trochu mimo me okoli a vetsi povedomi, ale predpokladam, ze pri spolupraci s okolim se k nejakym rozsahum dostanes - Pokud se pripojis k nekomu okolo dostanes IP od nej.
Vlastni IP rozsah pro cely cloud by mnel vyznam pokud opravdu sirokodaleko nic neexistuje a to se mi nechxe uprostred prahy moc verit.
Jak to teda vypada s czf situaci v tvem okoli?
ahoj, nasel by se nějaky dobrodinec, ktery by mne prisel zmerit signal? Bydlim v ul. Pod Terebkou a teoreticky bych měl videt na i4-port. Veskere vydaje samozrejme hradim.
cau, bydlim ve stejny ulici, i4 nechytam, mozna ty ze strechy chytnes, ale i tak je tu dost signalu, takze klidne do toho,
budes li mit naky konkretni dotazy ozvi se klidne pres vzkazy