Ahoj,
mám czfdebian 0.2.4 na notebooku, ale nedaří se mi zprovoznit PCMCIA karty. např.3c589C nahrál jsem moduly
pcmcia_core
i82365 (nevím proč, ale bez něj to hlásí dál chyby)
ds
3c589_cs
ale v systému se mi zařízení eth0 neobjeví.
může mi někdo poradit, co dělám špatně?
kromě toho bych potřeboval připojit
Zcom xi-325H
díky za rady a nasměrování
radekpv
musis mit pcmcia demona. Samotne nahrani modulu nefunguje. Musi tam byt jeste nejaka aplikace, ktera posle ioctl() aby se zarizeni pripojilo ke sbernici. Ten prvni module je ovladac pcmcia zarizeni, druhej je pro sitovku.
Jen pro informaci:
Cron je damon pro opakovane spousteni uloh.
Ne ze by to prez nej neslo, ale jsou dalsi 2 cesty jak to udelat (je jic tedy vic)
<no flame>
1. spravna: systemem run levelu.
Do /etc/rc3.d pridas link na soubor z /etc/init.d ktery ale musis sam vytvorit.
<osveta>
to "3" v rc3.d znamena runlevel 3 (multiuser + network tusim)
u souboru
- pocatecni S nebo K znamena start nebo kill pri prechodu to tohohle RL
- cislo znamena v jakem poradi spoustet
- pak je libovolny nazev
</osveta>
Kdyz se podivas na veci v /etc/rc*.d a /etc/init.d pochopis jak to beha.
2. prasarna:
Do /etc/init.d/setnet (ktery asi v jine nez czfree debian distribuci nenajdes) nacpes to co chces, aby se spoustelo pri startu :-)
Tipuju ze udelas tohle :-)
</no flame>
Bye Yupee
28.09.2004 v 20:32
Orange Juice
29.09.2004 17:37
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
()
CZF-DEBIAN, jak je narocne do teto dostribuce doinstalovat Apache, PHP, MySQL, SAMBA, CUPS a GHOSTSCRIPT ???
Jestli vse dobre chapu, tak neni problem vyuzit apt-get, nicmene je jadro zkompilovano s podporou paralelniho portu, ci jine radisti ktere mohu potrebovat pro uvedenou konfiguraci ??
Je v CZF Debianu nějakej kompilátor?? Chci si zkompilovat eggdropa a háže to chybu: configure: chyba: zadny vyhovujici C kompiler nebyl nalezen v $PATH. Jde tam nějak doinstalit? Dík
Mám menší návrh, vyhodit horší ovladač eepro100 přímo z jádra dát ho jako modul a přidat modul e100, který je rychlejší a stabilnější v kombinaci s touto kartou.
Pokud mi ovšem poradíte jak zařídit aby se nepoužíval ovladač z jádra, ale ten který mu přidám jako modul tak to je jiná, zatím jsem na to bohužel nepřišel.
Díky, jinak distribuce je skvělá, chvála bohu za ní!