rado se stalo. byl to muj prvni pokus po tom, co jsem zjistil, ze zadny fw co mam nefunguje. do reklamace se mi nechtelo, pac jsem potreboval, aby to chodilo (byl vecer), tak jsem si vzpomnel, ze adresni prostor nvram je hned za firmwarem a ze flaska ma 4MB, takze by se dalo oboji prepsat. nicmene je mi zahadou, ze to funguje :-), protoze by se teoreticky mela prepsat i promenna boot_wait=on, takze by nemel fungovat fw restoration... inu, svet je zajimavej :-).
jo, na chupa.nl maji jeste vic hardcore postup, tam to rozeberou, vyzkratujou jeden pin od svabu na zem a vesele flashujou :-)
hmm, je tam fakt nova karta... zkus to schvalne rozebrat a kouknout, co tam strcili...
ten minitar je v asusu evidentne novinka. co ti rika to `nvram get hardware_version`? chtelo by to vydumpovat ten driver z orig. fw., asi se bude i jinak obsluhovat nez pres /usr/sbin/wl, bude to umet jiny veci...
btw, na webu jsou dostupny drivery pro redhat & fedoru, ale ten asusackej bude jednodussi. uvidime...
Horsi je to, ze po vlozeni original firmware, asus sice nabehne korektne i vcetne www, ale nejde taky wifi, takze evidentne ten orig firmware co je na nej odkaz na chupa.nl do techto novych asusu taky nepatri.
jo, dik, rozepsal jsem post a pak ho 30 minut odesilal. dobra linka, no :-)
zkus tam znova nahrat ty 4MB 0x00 a pak flashnout nejaky z resetujicich se FW, treba to pomuze, ale pochybuju, ze to bude chodit. nevis nahodou, co v tom bylo puvodne za FW?