Mám problém, Compex se mi nechce připojit k hostAP APčku, ale jak kdy. Na jedno APčko se starym (nevim přesně) hostAPem se mi připojil Compex s FW 2.93 i 2.95 bez problémů. Na dalšim APčku je novej hostAP 0.2.4 a tam se připojí pouze Compex s FW 2.93, 2.95 se nechytí - prostě pořád píše Not connected. Neznáte na to nějakej fígl nebo budu muset měnit FW?
Tak jsem si asi hoďku hrál s tou proklatou krabičkou a zjistil jsem, že s FW 2.92 a 2.93 to jede v pohodě. S FW 2.95 a 2.96 se to spojí jen za určitých okolností.
Mám podezření, že to dělá nastavení WEPu (používám 128 bit, zadávám v hexa) - v těch novejch FW jsou čtyři chlívky, můžou se tam naprat čtyři klíče a dole je přepínač, jesli se bude kódovat pomocí Key 1 - Key 4. WEP jsem dal do všech chlívků stejnej (správnej) a vybral jsem kódovat podle Key 1 - ani se to nespojilo - Not connected. Pak jsem vybral Key 2 a už se to spojilo, ale linka nefungovala, ping na AP neprošel. Ty starý FW (2.92, 2.93) maj na WEP jenom jednu možnost zadání a tam když se to vyplní, tak to funguje v pohodě. Tak nevim, zatím jsem tan nechal 2.93 a šlape to v pohodě, je za tim 9 počítačů a žádnej problém, uvidíme jestli to spadne.
BTW: jinak jeden Compex s FW 2.93 mi běhá proti staršímu hostAPu úplně v pohodě už téměř půl roku, snad bez jedinýho restartu.
Pouze připomínám - ve firmwaru 2.96 je velká změna! Od tohoto firmwaru se WP11B+ v režimu klient hlásí na access point svojí wireless MAC adresou! Do této doby to byla ethernetová MAC adresa!
Pokud tedy na AP používáte ověřování dle MAC adres, je nutné přidat novou MAC adresu.
chtěl bych vědět, kdyz mam udelany spoj, kde mám compexe WP11 nastaveneho jako AP, jestli v nem muzu nejak filtrovat MAC adres pripojenych clientu, popripade jak? v nastaveni jsem nasel povoleni filtraceMAC, ale nikde se nedaji zadavat povolene MAC. Poradi nekdo?
Díky