Takze po dlouhem rozhodovani se to nakonec vyresilo velmi rychle. V MediaHallu jsem vzal v akci za 2999 vcetne DPH jeden (jediny a posledni ) kousek WRT54G. Narval jsem do toho firmware od Sveasoftu Alchemy-pre5.1 beta build version v2.07.1.8sv a muzu rict, ze jsem spokojen. Vzhledem k tomu, ze to ma ponekud nestandartni konektory na antenu, tak testovani wifi casti me ceka az o vikendu, nicmene jiz ted muzu rict, ze me tahle masinka nadchla. SSH pristup, standartni nastaveni iptables, proste nadherny tichy router s minimalni spotrebou. Za 2 tydny dorazi Gwartass do Ostravy, tak ho jeste zaukoluju nastavenim Zebry a potom uz tomu nebude asi nic pro zakladni provoz chybet.
To Stanislav: Také jsem se to snažil napájet z PC ale nefungovalo to. LED se rozsvítily ale selftest nedoběh až do konce. S orig. Napáječem OK. Pokud to bude fungovat tak to sem napiš. Dík.
A jak chodí to QoS, máš ho nějak nastavené podle IP adres nebo to vůbec nepoužíváš, jak budeš mít čas, zkus sem plíz hodit nějaké obrazovky s nastavením a nějakým komentářem. Zkoušel už si nastavovat to OSPF?