Ach jo remete,
myslel jsem ze se zmenil, lae koukam tve chovani se od dob hyperlinxu nezmenilo (kdo cetl dikuz k free hyperlinxu vi o cem mluvim)
Nedriv jsem si to chtel nechat pro sebe, ale pri cteni tvych prispevku se mi jaksi vari krev v zilach.
A kdyz jsi tady napsal, ze jiz si provedl 18 freeBSD instalaci bez problemu, tak si tam jeste pripocitej jeste ten hyperlinx, ale jak vime vsichni ten padal jak hrusky i kdyz si nam tvrdil ze stale bezel a ze chyba je vnecem jinem.
Lituji ty ktery by pres tvuj AP meli byt pripojeni..
Omlouvam se vsem ze sem sem napsal prospevek, ktery sem jaksi nepatri, ale musel jsem si ulevit.
Uz jsem si zvykl na inetu cist kopice nesmyslu ve forech. Ale ze to tak brzo protece i do tohohle fora, to jsem necekal.
Kolik z vas kteri tu mluvite o tom jak by melo CZFree vypadat je do neho pripojeno a kolik jste do tohohle projektu investovali penez a casu? Kolik jste pro tenhle projekt udelali?
Jsou mi k smichu ti co se pohorsujou nad tim kolik penez z toho DEU ma. Ani si nedovedete predstavit co dotoho DEU investoval a jak ohromny riziko na sebe bere. Kez by se ten cas a prachy vsem jednou vratily.
Lidi se do tohohle projektu pripojuji z ruznych duvodu. Nekteri na tom chteji vydelat, jini chteji neco poradnyho vytvorit.
A co z toho ma napriklad clovek z TGN, ktery dohodl konektivitu pro CZFree? Zkuste o tom premyslet.
Prezentujte tu jakykoliv svuj nazor, ale s respektem k tem co CZFree buduji.
Uz jsem to nekam psal, ale znova.
Nevim kde kdo je pripojenej a jak mu to chodi, ale ja co jsem na okraji JASNE vidim, ze sit NENI spravovana zadnym QoS a podle toho to tak vypada. I v tech vzacnych okamzicich, kdy neni do inetu packet loss vetsi nez 2%, trafic ke me vypada tak, ze v jedny chvily prilitne 100kb/s a v druhy treba jen 5kb/s (podle ISO- chvile = cca 3 sec). Takhle masivni kolisani propustnosti nemuze mit jiny duvod nez nespravovana sit kde plati "kdo driv prijde, ten driv mele". Proto QoS kladu prioritu 1.
A pro skeptiky. Behal jsem po baraku pevnou lajnu 64kbit do inetu nasdilenou pro 6 lidi a jen diky QoS to behalo kazdymu uzivateli, i kdyz jich jelo na jednou treba 5. U QoSka jsem ztravil poctivych pul roku a tvrdim ze rozdil mezi QoS a "kdo driv prijde..." je proste drastickej.
PS : Jak myslite ze to delaj vsichni kolem? min = Linux +QoS, ideal = Cisco s HW QoS.